KNHS Buitenrijden foto
KNHS Buitenrijden foto

PaardenWelkom: voor een paardvriendelijke vakantie

Recreatie Opvallend

Op buitenrijden.nl zijn de leukste plekjes verzameld waar paardenliefhebbers met hun paarden welkom zijn! Er zijn al meer dan 50 bedrijven aangesloten, op locaties verspreid over heel Nederland. 

Voor iedereen is er wel een passende plek te vinden: de een houdt van wat meer luxe, de ander wil graag juist low budget op stap. Houd je meer van een open landschap of rij je juist liever in het bos? Er is keuze genoeg en er sluiten zich ook steeds meer locaties aan.

Voordelen van PaardenWelkom

Wanneer je een vakantie boekt bij een PaardenWelkom-bedrijf, weet je dat er aan een flink aantal voorwaarden voldaan is. Zo liggen bijvoorbeeld ruiterpaden en -routes op minder dan twee kilometer van de locatie, is er altijd een mogelijkheid om je paard buiten te laten lopen in een paddock of weiland die is voorzien van een paardvriendelijke afrastering en is er ruimte om je trailer te parkeren. En niet onbelangrijk: er is begrip voor de wensen van ruiter en paard. Je bent écht welkom dus!

Paardenhotel Putten

Een van de eerst bedrijven die het PaardenWelkom-label heeft gekregen, is Paardenhotel Putten. Het woord ‘hotel’ verwijst in dit geval naar de luxe van de locatie waar de paarden verblijven. Eigenaresse Rachel vertelt: “We willen de paarden echt in de watten leggen als ze hier zijn!” 

Dat blijkt onder andere uit de ruime stallen met vrije uitloop naar buiten. De paarden hebben daar dag en nacht de mogelijkheid voor sociaal contact met elkaar. Daarnaast kunnen ze dagelijks samen in de wei of paddock lopen en krijgen ze onbeperkt hooi. Vanuit de B&B heb je uitzicht op de paarden. Als je wilt kun je ’s avonds voordat je naar bed gaat in je pyjama je paard welterusten wensen.

Onthaasten en genieten

Niet alleen voor de paarden, ook voor de eigenaren is het een heerlijke plek om lekker te onthaasten en te genieten van de weldadige rust. Vanaf deze locatie (voor max. 4 personen) stap je zo het bos in en kun je diverse goed aangegeven ruiterroutes volgen. 

Er zijn speciaal gemaakte polsbandjes beschikbaar, waarmee verdwalen bijna niet meer mogelijk is. Voor de paarden kan gezorgd worden, dus je kunt eens lekker uitslapen of een uitje maken zonder dat je je zorgen hoeft te maken of de paarden wel op tijd hun eten krijgen. Maar als je zelf de verzorging wilt doen, kan dat natuurlijk ook. De speerpunten van Paardenhotel Putten zijn dan ook: gemak, diervriendelijkheid en rust!