130909592_ABFa4
130909592_ABFa4

Hollandse paarden in Hollywood!

Nieuws

Paarden in een film zijn altijd een mooi extraatje wanneer je een bioscoop bezoek brengt. Maar het kan nog mooier, in de recent verschenen film ‘The Hunger Games – Catching Fire’ treden Friezen op van Hollandse eigenaren en trainers.


De majestueuze zwarte paarden die in deze film de hoofdrolspelers rondtrekken in statige wagens, zijn niets minder dan Hollandse Friezen. En in groten getale, de Friezen lopen per tweetal en er rijden maar liefst twaalf koetsen rond in de scene  ‘Parade of Tributes’, waarbij de teams aan het publiek voorgesteld worden.

Twee jaar geleden werd de Nederlandse familie Paagman gebeld door het productiebedrijf van deze Hollywood film. Vader Gerard vroeg na het gesprek aan zijn kinderen: ”Wat zijn the Hunger Games?” De kinderen van de familie begonnen te springen en te juichen! Het eerste deel van deze film was namelijk een wereldwijde kaskraker.

Afgelopen september was het zover, de hele familie reisde met meerdere vrachtwagens vol met paarden af naar Atlanta, waar de scene opgenomen zou worden. En de kinderen van de familie mochten zelfs mee acteren in de film als figuranten.

De stal van de familie is gelegen in de Purcell Mountains van Brits Colombia, Canada en wordt gerund door de Nederlandse Gerard en Caio Paagman. De familie verzorgt ook men trainingen.

In de onderstaande filmpjes is de trailer van de film te zien en de familie Paagman met een achtspan, een vierspan en een span met vier Friezen naast elkaar bij een Romeinse themashow.

Bron: Horsenation

http://www.youtube.com/watch?v=5uURGmP__kE
http://www.youtube.com/watch?v=9iW7OTAJqqI