071015598_ABFweb
071015598_ABFweb

Bedankje voor gewonde politiepaarden

Nieuws

Politieagenten uit Twente hadden een speciaal bedankje voor de paarden die vorige week zondag gewond raakten bij rellen na de wedstrijd tussen FC Twente en AZ. Een doos appels.


De paarden werden ingezet bij de ongeregeldheden na de wedstrijd. Boze supporters van FC Twente probeerden toen via de hoofdingang het stadion binnen te komen. De wedstrijd tegen AZ stond in het teken van protest tegen hoofdtrainer Alfred Schreuder, die volgens veel supporters moet opstappen vanwege de slechte resultaten. Bovendien zijn supporters boos over het hoge salaris voor de nog onervaren trainer. Terwijl FC Twente financieel in de problemen zit.

Bij de ongeregeldheden werden de politie paarden geslagen met kettingen en staven. De dieren raakten gewond, vooral aan de rug.

De politie Twente schrijft in een begeleidend briefje dat zij het betreurt dat de paarden gewond zijn geraakt. De dieren en hun berijders worden bedankt voor hun moedige inzet tijdens de rellen. "We hopen op een spoedig herstel van onze maatjes", schrijft de politie uit het district Twente. "Om dat herstel te versnellen ontvang je deze doos appels."



Bron: RTVOost
6263131