Lonneke Engel
Lonneke Engel

Lonneke Engel verliest rechtszaak van familie Bartels

Nieuws

Lonneke Engel heeft de rechtszaak die ze tegen de familie Bartels en Mischa Koot aanspande verloren. De rechtbank in Den Bosch heeft haar in het ongelijk gesteld. Er is niet genoeg bewijs voor de vermeende mishandeling van haar paard U2, waar Lonneke Engel beide partijen van beschuldigde.



Proceskosten


Het Brabantse topmodel heeft niet alleen de zaak verloren, ze moet ook de proceskosten betalen van de partijen die ze aangeklaagd heeft. Dit zijn de familie Bartels en Mischa Koot, die U2 uitbracht op Lichte Tour-niveau. Het gaat om een bedrag van ruim 13.000 euro.

Mischa Koot, tot 2013 de vaste berijdster van U2, moet ook proceskosten van ruim 2.100 euro aan Lonneke Engel terugbetalen. Ze had het model aangeklaagd wegens smaad, naar aanleiding van een artikel in de Telegraaf. Ook die aanklacht werd door de rechter afgewezen.

Beschuldiging


In maart vorig jaar besloot Lonneke Engel een aanklacht in te dienen en U2 terug te trekken uit de sport, nadat ze het paard in januari 2014 ophaalde uit pension bij Academy Bartels. Engel beschuldigde de familie Bartels en Mischa Koot er toen van dat zij haar dressuurpaard U2 onherstelbaar zouden hebben beschadigd door onverantwoorde trainingsmethodes. De rechtbank zegt hier nu niet genoeg bewijs voor te hebben. Haar advocaat zegt in hoger beroep te gaan.

Lees hier meer over deze rechtszaak.

Bron: Brabants Dagblad