hessenschau
hessenschau

Vanuit een rolstoel terug het zadel in

Nieuws

De Duitse Timo Ameruoso is al op zeer jonge leeftijd een succesvolle ruiter: hij doet aan elke wedstrijd mee, kwalificeert zich voor kampioenschappen en droomt van een toekomst als internationaal springruiter. Dan gaat het gruwelijk mis...


Bij een scooterongeluk raakt Timo vanaf zijn middel verlamd, en vanaf dat moment is hij gekluisterd aan zijn rolstoel. Toch is hij vastberaden weer terug in het zadel te komen. Na enkele jaren oefenen met speciale therapiepaarden klimt Timo uiteindelijk terug op de rug van zijn Hannoveraner-hengst. En opnieuw slaat het noodlot toe: tijdens de galop verliest Timo zijn evenwicht. Weer raakt hij in coma.

Maar zelfs wanneer Timo voor de tweede keer wakker wordt in een ziekenhuisbed, is hij niet op andere gedachten te brengen. Hij moet en zal opnieuw leren paardrijden. En dat lukt hem! Nu, ruim tien jaar later, is rijden en zelfs longeren geen probleem meer voor Timo. En dat niet alleen: hij ontwikkelt ook een speciale methode om met samen paarden te kunnen werken. Die blijkt zo goed te werken, dat Timo inmiddels les geeft aan paardenmensen die vanuit het hele land naar hem toe reizen.

Bekijk hieronder de indrukwekkende video die het Duitse programma Hessenschau over Timo Ameruoso maakte.




Vom Rollstuhl zurück in den Sattel: Der ehemalige Springreiter Timo Ameruoso (Equidrom) ist seit seinem 16. Lebensjahr querschnittsgelähmt. Doch die Liebe zu seinen Pferden hat ihn wieder aufgerichtet und sogar noch stärker gemacht.

Posted by hessenschau on Monday, July 13, 2015



Bron: Facebook/Equidrom