150512058_ABFweb
150512058_ABFweb

Zo maak je de mooiste smartphonefoto’s van je paard

Nieuws

Eerlijk is eerlijk, we wanen ons soms allemaal een professioneel fotograaf als we gewapend met onze smartphone uitgebreide fotoshoots houden van onze paarden. Met deze tips worden die foto’s nét even iets beter. Schiet er maar op los!



Compleet plaatje


1. Probeer om geen hoeven/oren/staarten af te knippen met je foto.

Recht


2. Houd de horizon recht. Sommige telefoons hebben zelfs handige hulplijntjes op het scherm, zodat je altijd een kaarsrechte horizon hebt.

Scherpstellen


3. Tik op het telefoonscherm op het ‘object’ (bijvoorbeeld je paard) dat je scherp wilt hebben. Hiermee voorkom je dat je paard onscherp is en de achtergrond haarscherp.

Enorme kont/klein hoofd


4. Maak je foto’s van de zijkant? Let dan goed op je positie om een ‘enorme kont/klein hoofd’-situatie te voorkomen. Wanneer je dichter bij het hoofd van je paard staat lijkt deze op de foto groter dan zijn achterkant. Varieer van positie en blijf proberen.

Flits


5. Maak je gebruik van een flits? Doe een paar stappen terug en neem wat test shots om te kijken hoe je paard erop reageert. Het is aan te raden overdag geen gebruik te maken van de flitser, dit komt je foto’s vaak niet ten goede.

Blijf realistisch


6. Actiefoto’s van je paard in galop in het donker worden waarschijnlijk niet heel fantastisch als je ze met je smartphone maakt.

Actiefoto’s


7. Sommige telefoons hebben een ‘sport modus’ om actiefoto’s mee te maken. Lees de handleiding goed door en probeer diverse functies op je telefoon voor het mooiste resultaat.

App’s


8. Installeer wat leuke fotobewerkingsapp’s op je telefoon, zoals VSCO Cam, Instagram of Picfx. Met behulp van een filtertje is die ene foto soms nét iets specialer.

Oortjes naar voren


8. Wil je een mooie portretfoto maken van je paard? Vraag een stalgenootje of vriend(in) om hulp. Met behulp van een plastic zakje, wat brokjes of knisperen met een snoeppapiertje kun je de aandacht van je paard trekken. Oortjes naar voren!

Bonus tip:


Uw Bit-redacteur maakt gebruik van de gratis app ‘Horse Piano’ om de aandacht van nietsvermoedende paarden te trekken. Met deze app kun je diverse ‘hinnikgeluiden’ afspelen, die vrij realistisch klinken.

[caption id=”attachment_46115” align=”alignnone” width=”300”] Mét gebruik van de ‘hinnik-app’ (rechts) en zonder (links). Zeg nou zelf ;-)[/caption]

Naar een idee van: Horse Collaborative

 
10806359_10204481207723127_7792540631002786703_n