Cowboydressuur
Cowboydressuur

Dronken man gaat te paard naar huis

Nieuws

Als je teveel gedronken hebt, mag je natuurlijk niet meer autorijden. Jack Williams wist dat ook. Maar hoe kom je dan thuis? Simpel, dan ga je toch gewoon te paard. Dat plan bleek echter wel goed voor een bekeuring. Dat schrijft Horse Collaborative.


Jack Williams was met zijn auto, trailer en paard Sugar onderweg in Watson, Louisiana. Hij maakte een tussenstop bij een lokale bar en dronk daar wat. Hij dronk echter teveel en realiseerde zich dat hij niet meer met de auto naar huis kon rijden. Daarop besloot hij zijn paard uit de trailer te halen, hem op te zadelen en zo naar huis te gaan. “Als je dronken bent, waarom zou je dan niet gaan paardrijden. Dat is veiliger en mijn paard weet de weg naar huis”, verklaarde Williams.

De politie dacht daar anders over. Die vond het toch verdacht en hield de combinatie staande. Williams kreeg een boete voor dronkenschap in het openbaar, maar werd niet beboet voor rijden onder invloed. Want waar in sommige staten een paard als voertuig wordt beschouwd, is dat in Louisiana niet het geval. Dat is geluk voor hem, want het scheelt hem een paar duizend dollar boete.

Williams en Sugar werden uiteindelijk door een familielid opgehaald en thuis gebracht. De cowboy geeft aan zijn lesje nu wel te hebben geleerd en niet meer op zijn paard te stappen als hij dronken is.

Klik hier voor een video over het voorval.


Bron: Horse Collaborative