Gesprek op stal - Frank Sorge
Gesprek op stal - Frank Sorge

7 tips voor een leuke dag op stal

Nieuws

Zie jij er stiekem ook wel eens tegenop om weer een hele dag op stal te zijn? Rijden, tuig invetten, uitmesten, de vloer aanvegen, voeren… Het is veel werk en het is helemaal niet zo gek dat je er af en toe iets minder zin in hebt. Pro Equine Grooms geeft tips om je dag op stal toch een beetje gezelliger te maken.




  • Random Dance Party! Zet eens even lekker de muziek aan (of een beetje harder) en schud je lichaam helemaal los. Je gedachten gaan zo even op 0 en je ontspant. Na een dansje kan je er weer een tijdje volle bak tegenaan!
    En extra leuk is het natuurlijk als je stalgenoten meedoen.

  • Neem geregeld een pauze. Oké, je wil zo snel mogelijk naar huis. Maar toch is het nemen van een goede pauze belangrijk. Eet je lunch niet snel tussendoor, maar ga er even lekker voor zitten. Kom tot rust en klets wat met je stalgenoten. Na je pauze is niet alleen je buik gevuld, maar ben je ook weer opgeladen voor een volgende reeks klusjes.

  • Sta je met z’n allen uit te mesten of je tuig in te vetten? Speel een spelletje om het gezelliger te maken. Denk aan spelletjes zoals woordkettingen maken met bijvoorbeeld paardenrassen. Of deel je meest gênante paardenbloopers.

  • Breng tijd door met je paard. Dat is vaak wel de hoofdreden dat je op stal bent, maar zie het niet als iets wat op je ‘to do’-lijstje staat. Ga tussendoor gewoon eens de stal in om je viervoeter lekker te knuffelen of er even een borstel overheen te doen. Of ga tussendoor een kort rondje met hem wandelen. Ook zo ontspan je eventjes helemaal. En het is ook weer leuk voor je paard.

  • Zie je op tegen het feit dat je de hele stal moet vegen? Misschien is er wel een stalgenoot die drie stallen moet uitmesten. Doe de taken samen, dat maakt het er een stuk gezelliger op.

  • Ben niet te streng voor jezelf. Natuurlijk, de stal moet schoon zijn, evenals het tuig. Maar het hoeft niet altijd brandschoon. Als je jezelf dat oplegt, krijg je er al snel geen zin meer in.

  • Verzin bijnamen. Voor de paarden, maar misschien ook voor elkaar. Het levert soms de meest hilarische gesprekken op.


Bron: Pro Equine Grooms