oud vacht ouderdom
oud vacht ouderdom

‘Oudste’ paard ter wereld overleden

Nieuws

Afgelopen weekend is de merrie, die misschien wel het oudste paard ter wereld was, overleden. Orchid bracht haar dagen door op het paardentehuis Remus Memorial Sanctuary in Engeland. De merrie vierde in januari nog haar 49ste verjaardag, maar kreeg afgelopen woensdag koliek. Toen ze niet verbeterde, werd besloten om haar verder lijden te besparen.


In mei 2014 kwam Orchid met ernstig ondergewicht terecht in het opvangtehuis. Maar de merrie, een kruising tussen een arabier en een volbloed deed het personeel versteld staan toen ze weer opknapte en zo’n honderd kilogram aankwam. Wel was ze bijna helemaal blind, maar ook dat leek haar weinig uit te maken. De eigenaresse van het tehuis zei eerder dit jaar: “Orchid is mentaal ontzettend sterk. Iedere ochtend dat we langs de stallen gaan om de paarden te voeren, staat zij tegen de staldeur te slaan totdat we haar d’r ontbijt geven.”

Orchid leek het oudste paard ter wereld te zijn. Het rusthuis nam al contact op met het Guinnes Book of World Records. De vorige recordhouder, genaamd Shayne, overleed in september vorig jaar op 51-jarige leeftijd. Het oudste paard ooit werd 62 jaar oud.

Bron: HorseCollaborative en Horsetalk