Ride for Olivia
Ride for Olivia

Indrukwekkende social media-actie voor overleden amazone

Nieuws

Ruiters betuigen wereldwijd hun steun aan de familie van de 17-jarige Olivia Inglis, die afgelopen weekend overleed bij een val. De foto’s die op social media gedeeld worden met de hashtag #RideForOlivia, worden verwerkt in een groot mozaïek van Olivia en haar paard.


De jonge eventingamazone kwam afgelopen weekend ten val tijdens een cross country-wedstrijd in de Australische plaats New South Wales. Haar paard Coriolanus raakte de hindernis met zijn benen, viel voorover en kwam daarbij bovenop Olivia terecht. De amazone overleed ter plekke aan haar verwondingen. Haar elfjarige ruin Coriolanus werd afgelopen dinsdag ingeslapen, toen bleek dat hij onherstelbare schade had opgelopen aan zijn nekwervels.

Als eerbetoon aan Olivia Inglis plaatsen ruiters over de hele wereld foto’s van zichzelf te paard op sociale media met de hashtag #RideForOlivia. Onder Nederlandse ruiters is het initiatief ontstaan om daar de hashtag #RideForKrissy aan toe te voegen, ter nagedachtenis aan het jonge meisje dat eind vorige maand overleed na een val op een manege in Oudkarspel. De foto’s zullen worden verwerkt in een grote collage van Olivia en Coriolanus, die op de dag van de uitvaart van Olivia wordt gepresenteerd. Inmiddels zijn al meer dan drie miljoen foto’s gedeeld.

De ouders van Olivia, die zelf een actieve rol in de paardenwereld spelen, zeggen erg dankbaar te zijn voor de wereldwijde steun. “We voelen ons gezegend om de kans te hebben gekregen onze passie voor paarden te mogen delen met onze kinderen. We hebben ontelbare gelukkige momenten met onze familie meegemaakt”, aldus Charlotte en Arthur Inglis. “We zijn zo trots op Olivia en de prachtige jonge vrouw die ze was, op zoveel manieren.”Bron: Horsetalk, Daily Mail