Clydesdale
Clydesdale

Clydesdale laat wens 95-jarige vrouw uitkomen

Nieuws

Of je nu vijf of honderd bent, een paardenmeisje ben je voor altijd. Dat geldt zeker ook voor de 95-jarige Marion Roberts. Haar grootste wens: de echte Budweiser Clydesdales zien.


Marion’s hele leven stond in het teken van paarden. Ze kreeg haar eerste pony toen ze zeven was, en als tiener reed ze als stuntruiter bij rodeo’s.  Nu is ze patiënt bij het Crossroads-hospice in de Amerikaanse staat Missouri. Het hospice organiseert speciale Gift of a Day-dagen voor haar patiënten, waarbij een dag helemaal in het teken staat van de grootste wens van de patiënt. Die wens was voor Marion snel duidelijk: haar dag moest en zou in het teken van paarden staan.

De Warm Springs Ranch is de thuisbasis van de Clydesdales die een rol spelen in de wereldberoemde Budweiser-reclames. Er staan meer dan 70 Clydesdales, van pasgeboren veulens tot oudere paarden. De ranch is eigenlijk pas open voor het publiek vanaf april, maar voor Marion werd graag een uitzondering gemaakt. En zo zat de 95-jarige al snel neus aan neus met één van de vriendelijke reuzen.

Iedereen die aanwezig was op deze speciale dag, vertelde onder de indruk te zijn van hoe gemakkelijk Marion met de paarden omging. “De paarden leken net zo blij te zijn met Marion als zij met hen”, schrijft Crossroads Hospice op hun website.

Op de vraag wat Marion het mooist aan paarden vindt, gaf ze een antwoord waar veel paardenmensen zich ongetwijfeld in kunnen vinden. “Hun vertrouwen. Ze vertrouwen je met heel hun hart, en dat vertrouwen wil je nooit meer kwijtraken.”



Marion Roberts got her #GiftofaDay wish: She went nose-to-nose with the Clydesdales at Warm Springs Ranch!

Posted by Crossroads Hospice on Wednesday, March 16, 2016




Klik hier om alle foto’s van Marions bijzondere dag bij de Clydesdales te bekijken.


Bron: Crossroads Hospice