Uthopia
Uthopia

Carl Hester hoopt Uthopia terug te kopen

Nieuws

Aanstaande vrijdag wordt Uthopia geveild. “Niemand kan voorspellen wat er gaat gebeuren”, vertelt Carl Hester tegen de Franse website Grand Prix-replay. Hij hoopt de hengst terug te kunnen kopen.


In het interview spreekt de Britse ruiter spreekt onder andere over de KWPN-ruin Nip Tuck, waarmee hij twee proeven won, over Valegro, over de Olympische Spelen en over de aanstaande verkoop van Uthopia. “Ik kan nu eigenlijk alleen maar hopen dat het lukt om hem terug te kopen. Hij is nu vijftien jaar en ik hoop dat hij de rest van zijn leven bij mij kan blijven”, aldus Carl.

De Brit vertelt verder in het interview over de verwachtingen voor de Olympische Spelen. Hij hoopt daar te kunnen rijden met Nip Tuck. “Na Charlotte met Valegro en Fiona Bigwood met Atterupgaards Orthilia zijn wij op dit moment de beste combinatie.”

Pupil Charlotte Dujardin zou afgelopen weekend met Valegro haar rentree maken tussen de witte hekjes. Die rentree werd verschoven naar Hartpury. “We hebben besloten om Valegro alleen in Hartpury te starten voor Rio. Hij was vorig jaar op de Europese kampioenschappen wat mat en daarna heeft hij alleen in Spanje gelopen. Tussen de EK en Spanje heeft hij niet zo veel gedaan en hij liep daar super. Ik zei in Valencia tegen Charlotte: Als de Olympische Spelen nu zouden zijn, zou je zonder problemen goud winnen.”

Lees het volledige interview op Grand Prix-Replay.

Bron: Horses / Grand Prix-Replay