emiel voest grondwerk leiden
emiel voest grondwerk leiden

Emiel Voest ontvangt eerste diploma Instructeur Basissport Freestyle

Nieuws

Emiel Voest, grondlegger van freestyle in Nederland ontving laatst het eerste diploma Instructeur Basissport Freestyle. Hij doorliep een uitgebreid EVC-traject en voldeed aan alle eisen, zoals die zijn gesteld door KNHS en Orun.


Xander Noë, hoofd opleiding van de KNHS, vertelt: “De KNHS is er voor alle paardenportliefhebbers. We willen dus ook voor iedereen een passende opleiding kunnen bieden. De opleiding tot instructeur Freestyle is een welkome aanvulling. Samen met de Freestyle Academy hebben wij de freestyle-opleiding in de structuur van de KNHS-opleidingen ingebed. We zijn heel blij dat we Emiel Voest als ware ambassadeur van Freestyle op deze manier aan ons kunnen binden. Hij is een super paardenman en heeft ook overtuigend aangetoond zijn kennis goed over te kunnen dragen.”

Voest verzorgt vanuit zijn eigen Freestyle-academie vanaf komend seizoen de KNHS-opleiding Instructeur Freestyle. Cursisten die de opleiding met goed gevolg afleggen zijn Instructeur basissport niveau 3. De opleiding  voldoet  aan alle eisen van de Kwalificatiestructuur Sport (KSS) zoals die zijn opgesteld door het NOC*NSF.

Bron: KNHS