staart foto arnd
staart foto arnd

9 Gekke paardenfeitjes

Nieuws

Er zijn een aantal paardenfeiten waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt, maar die toch echt waar zijn.



1.


In Wilbur, Washington, is het verboden om op een ‘lelijk’ paard te rijden. Doe je dit toch, dan is er een kans dat je een boete van maar liefst 265 euro krijgt.

2.


In Oklahoma is het verboden om een ezel na 19.00 uur in een badkuip te laten slapen. Wil je ezel ‘s middags een dutje doen in een badkuip, dan is dat geen probleem.

3.


De langste paardenstaart ooit, gemeten door het Guiness Book of Records, is 381 cm lang. De staart was van een merrie in Kansas, genaamd JJS Summer Breeze en werd gemeten in 2007.

4.


In New York is het verboden een paraplu te openen of te sluiten wanneer er een paard aanwezig is. Een paard kan natuurlijk schrikken van een paraplu, maar om deze nou te verbieden? ;)

5.


In Oregon mogen paarden met hun eigenaar mee naar het café. Mits hun eigenaar wel de rekening betaalt.

6.


Tot 1788 waren er geen paarden in Australië. De paarden arriveerden samen met de eerste immigranten, voornamelijk om zwaar werk te verrichten. Omdat alleen de sterkste paarden de lange bootreis vanuit Europa overleefden, staan Australische paarden er tegenwoordig nog steeds om bekend sterk en gezond te zijn.

7.


Paarden hebben de grootste ogen van alle landzoogdieren. Ook hebben ze een derde ooglid, deze ligt in het oog en sluit diagonaal.

8.


Sommige Arabieren hebben minder ribben en wervels dan andere paarden. Waarom dit zo is, is niet precies bekend. Men denkt dat dit de paarden helpt makkelijker door de woestijn te reizen.

9.


Het gebit van een paard neemt meer ruimte in beslag in de schedel dan de hersenen. Hengsten en ruinen hebben 40 tanden en kiezen, merries 38. Soms komt het voor dat ook een merrie 40 tanden heeft.

Bron: Horse and Hound