rennen weide spelen
rennen weide spelen

Wat te doen met je paard als je op vakantie gaat

Nieuws

Je zomervakantie is net begonnen of staat voor de deur. De vakantie is gepland en je begint langzaam met inpakken. Maar wie zorgt er voor je paard wanneer jij lekker op het strand ligt? Hierbij vijf opties om je paard van de beste zorg te voorzien.



1. Pensionstal


Misschien staat je paard permanent op een pensionstal gestald en is het geen enkel probleem dat je een tijdje weggaat. Maar veel pensionstallen bieden ook zomerstalling aan. Je kunt je paard vaak één of meerdere weken hier stallen, op deze manier krijgt hij alle zorg die hij nodig heeft.

2. Bijrijder


Heb je al een tijd een vaste bijrijder voor je paard en is deze in staat de volledige zorg van jouw paard over te nemen? Dan is dit vaak een mooie oplossing. Zowel jij als je paard zijn vertrouwd met deze persoon en je kunt met een gerust hart op vakantie.

3. Tijdelijke verzorger


Wanneer je geen vaste bijrijder/verzorger hebt, is het een optie om iemand die je goed kent te vragen tijdelijk voor jouw paard te zorgen. Het is verstandig om voordat je op vakantie gaat een aantal keer samen alles door te lopen zodat deze tijdelijke verzorger weet hoe alles bij jou op stal verloopt.

4. Logeren


Is er geen pensionstal in de buurt die tijdelijke stalling aanbiedt of kun je niemand vinden die tijd genoeg heeft om iedere dag naar jouw paard te gaan om hem te verzorgen? Misschien is er wel iemand in je omgeving die je de zorg van je paard toevertrouwd en ruimte heeft om tijdelijk een paard op te vangen. Zo kan je paard tijdelijk ergens logeren. Dit scheelt voor deze tijdelijke verzorger ook weer een hoop heen en weer rijden. 

5. Trainingsstal


Wil je dat je paard wel gereden wordt wanneer je op vakantie bent, maar heb je geen vaste bijrijder? Dan kun je je paard tijdelijk bij een trainingsstal stallen. Hier krijgt je paard de juiste zorg en kun je na thuiskomst direct weer verder met rijden.

Tip


Voor welke optie je ook kiest, het is altijd verstandig om degene die voor je paard zorgt achter te laten met de nodige informatie. Denk bijvoorbeeld aan het voerschema voor jouw paard en telefoonnummers van jou en je vaste dierenarts, hoefsmid en andere belangrijke personen.

Bron: Bitmagazine.nl