FOTOSHOOT_19
FOTOSHOOT_19

De Kruising: KWPN x American Quarter Horse

Nieuws

Je paard is een allegaartje en eigenlijk kan niemand raden wat het is. Of je hebt een kruising met rassen waar nog niet veel mensen van gehoord hebben, bijvoorbeeld een Morgan maal Azteca. Bit neemt deze niet alledaagse kruisingen onder de loep. We vragen ons af: wat zie je terug (van misschien wel het allegaartje) aan rassen in je paardje. Vandaag de kruising KWPN x American Quarter Horse.


De Kruising:


KWPN x American Quarter Horse


Naam: Fury


Geslacht: ruin


Stokmaat: 1.59 m


Kleur: Vos


Alweer een ongelukje bij deze aflevering van De Kruising. Een KWPN-hengst brak uit en stortte zich op een merrie in de wei. Dat was een American Quarter Horse. Zo werd de inmiddels vierjarige ruin Fury verwerkt.

Impuls


Samantha Looijenga kocht Fury in een impuls toen ze plotseling op zoek moest gaan naar een ander paard. Ze weet van zijn afstamming eigenlijk alleen bovenstaand verhaal, dus ze weet niet zo goed wat hij nou precies van zijn vader of zijn moeder heeft geërfd. Ze gaat af op de eigenschappen van beide rassen.

Meer KWPN


“Qua karakter en bouw heeft Fury meer van een KWPN’er dan van een Quarter Horse. Hij is erg brutaal en onder het zadel kan hij behoorlijk pittig zijn. Zijn bouw is smal en hij is niet al te groot. Wel heeft hij stevige benen en een vrij groot hoofd, allebei van de Quarter. En hij heeft net wat te grote oren. Hij is in de omgang erg dominant, maar tegelijkertijd nuchter en koel, zeg maar gerust een beetje lomp. Dit hoort volgens mij meer bij Quarter dan bij KWPN.”

Dressuur


“Het paard heeft hele fijne gangen waar vooral in zijn draf nog veel uit te halen valt. Verder is hij nog wel erg scheef, hij is nog maar een half jaar onder het zadel en het is hard werken. We zijn nu B-geklasseerd in de dressuur met twee winstpunten. Later wil ik hem ook gaan uitbrengen in de springsport. Vrij springen kan hij goed, alleen is hij waarschijnlijk wat te lomp voor het hogere werk met het springen. Wel zit er veel dressuurpotentieel in dit paard. Of hij ook goed western kan lopen, weet ik niet, maar dit beoefen ik zelf dan ook niet.”

Vind je de kruising KWPN x American Quarter Horse een aanrader?


“Ik kan me zo eigenlijk geen nadeel bedenken van deze kruising. Ik ben compleet weg van zijn verschijning en karakter en dat hij van alle markten thuis is, is ook super fijn! Ik denk dat deze kruising wel een aanrader is voor mensen die een niet te groot paard willen met over het algemeen een koel karakter. Uiteraard moet hierbij wel gedacht worden, welk bloed je gebruikt, dus hoe de vader en de moeder zijn.”

Heb jij ook een bijzondere, niet-alledaagse kruising? Vul dan onderstaand formulier in en wie weet, staat jouw paard binnenkort op Bitmagazine.nl. Elke zondag verschijnt een nieuwe aflevering van De Kruising.


[gravityform id="1190" title="true" description="true"]

Bron: Bitmagazine.nl