pexels-photo-5748666
pexels-photo-5748666

Vijf populaire hondenrassen in Nederland

Nieuws

Een hond wordt niet voor niets trouwe viervoeter genoemd. Het is de perfecte metgezel voor de mens en je kunt er als bezitter veel plezier aan beleven. Als je de aanschaf van een hond overweegt, probeer dan vooraf goed duidelijk te krijgen welk type hond het beste zou passen in jouw huishouden. Honden zijn gevoelig voor stress, daarom kun je er voor die lastige eerste periode maar beter voor zorgen dat je Adaptil in huis hebt, een beproefd middel om ervoor te zorgen dat de hond zich snel op zijn gemak gaat voelen. Maar wat zijn momenteel de meest populaire hondenrassen in ons land?

  1. Labrador

De Labrador is al jaren de meest populaire hond in ons land. Niet zo vreemd natuurlijk, want deze hond past uitstekend in een doorsnee gezinsleven. Het is een lieve en geduldige hond met een speels karakter. Dit type hond is ook zeer geschikt om op te leiden als hulphond.

  1. Duitse Herder

Wil je een trouwe kameraad met een moedig karakter? Dan zit je met de Duitse Herder zeker goed. Deze hond is zeer intelligent en past zich goed aan. Het is een gehoorzame hond waar je veel plezier aan zult beleven.

  1. Golden Retriever

Net als de Labrador is de Golden Retriever een geweldige gezinshond. Dit type honden werd oorspronkelijk gefokt voor de jacht, maar is tegenwoordig een populaire hond voor velen, juist vanwege de eigenschap om zich dienstbaar op te stellen.

  1. Berner Sennenhond

In dezelfde categorie valt ook de Berner Sennenhond. Dit is familie van de Sint Bernard en de New Foundlander, maar dan een slag kleiner. Toch is het nog een tamelijk grote hond, waarvoor je natuurlijk wel de ruimte in huis moet hebben.

  1. Staffordshire

Laat je vooral niet leiden door de vele vooroordelen en geruchten over deze bull terrier. Het gedrag van de hond is sterk afhankelijk van de wijze waarop de hond wordt opgevoed. Het zijn sterke honden, maar ook heel speels en passen prima in een gezinsleven.

Verdiep je ook goed in de eetgewoonten van de hond. Sommige honden zijn geneigd om te blijven eten, waardoor ze te maken krijgen met overgewicht. Zelfs bij gering overgewicht kunnen honden allerlei gezondheidsklachten ontwikkelen. Geef ze Hills hondenvoer voor een perfect gebalanceerd dieet. Dit merk heeft zelfs speciaal dieetvoer beschikbaar voor honden die al te maken hebben met overgewicht en gewicht kwijt moeten raken.

Bron: Sponsored post