Kruiwagens
Kruiwagens Foto: Cathelijne van de Weerdhof

7 redenen waarom wij als paardenmensen eigenlijk fulltime managers zijn

Fun Opvallend

Wie een eigen paard heeft, of een enthousiaste verzorgster is, herkent het vast: een paard houden is keihard werken. En superunderrated. Want eigenlijk ben je gewoon een fulltime manager. 

Überhaupt de aanschaf van een paard vergt serieuze managingskills

Een afspraak plannen met de eigenaar, pro en con-lijstjes maken, een keuring regelen, en wat dacht je van vervoer als het paard is goedgekeurd? Daar begint het al!

Daarna volgen de schema’s…

Paard binnenzetten, buitenzetten? Eén grote puzzel. Jij zet je managerspet op en zet het op papier. Of natuurlijk zo’n handig whiteboard op stal, voor de echte regelmiepjes.

Hooi, kuil, stro? Jij regelt duikt erin en fikst het.

Waar doet je paard het het beste op? Valt hij af, komt hij aan? En oeioei als er een baal beschimmeld hooi/stro/kuil geleverd durft te worden, dat doen ze niet nog een keer!

Niet onbelangrijk; het financiële plaatje!

Bij een paard komen veel financiële verantwoordelijkheden kijken. Wat manager; wat dacht je van accountant? Of misschien kom je ermee weg als je je partner/vader lief aankijkt...

Dan het trainingsschema van je paard.

Op maandag aan de longe, dinsdag onder zadel, woensdag naar buiten, donderdag rust... Je wilt natuurlijk dat je paard zo goed mogelijk in conditie is én blijft. Tip: schaf een agenda of notitieboek aan waarin je de vorderingen (en eventuele terugvallen) van je paard in bijhoudt.

Vakantie?

Voordat je daar überhaupt over na kan denken, moet er van alles geregeld worden. Wie zorgt er voor je paard in de periode dat jij weg bent? Je gaat natuurlijk alleen weg als je alles met een gerust hart aan iemand kan overdragen.

Om niet te spreken over de planning voor de hoefsmid, de inentingen, de zadelpasser?

Een paard houden is bijna een fulltime job. Genoeg ervaring om op je cv te vermelden, niet? Tenzij je natuurlijk in volpension staat. Dan kun je het lekker uitbesteden en heb je de tijd om Friends te bingewatchen.

Dus vrienden en familie: graag iets meer respect voor onze toewijding richting onze trouwe viervoeters. En we proberen echt ook tijd voor jullie vrij te maken hoor. We doen ons best. ;)

Bron: Bit & Cap