Kinderpony
Kinderpony

Herkenbare dingen uit je ponytijd

Fun Opvallend

Je ponytijd was een fantastische tijd. Urenlang hing je op de manege of bij je verzorgpony rond. Alle paardenboeken werden door je uitgeplozen en elk tv-programma waar paarden in voorkwamen moest jij zien. Onderstaande dingen herken jij vast nog wel.

Je beeldde je in dat je fiets je pony was

Op weg naar de manege begon het feest al. Met je cap al op je hoofd en je zweepje in je hand deed je onderweg alsof je fiets je pony was. Elke stoep was een hindernis. Wat een brave pony had je toch!

Met zijn tweeën op één pony

Met je beste paardenvriendin samen een rondje paardrijden. Iedereen heeft dat wel eens gedaan en wat een lol hadden jullie.

Op de rug van je pony staan

Ook dit heeft iedereen vast wel eens gedaan. Vroeger kende je geen angst. Achterstevoren op je pony of gewoon op zijn rug staan en dan een rondje rijden, het kon ons niet gek genoeg.

Zonder zadel springen

Net als zonder zadel springen. Jij vloog zonder zadel de hindernissen over.

Uren tutten

Aan aandacht hadden de pony’s zeker geen gebrek. Urenlang werden ze geborsteld en vertroeteld. De manen werden natuurlijk niet overgeslagen. Met staartjes en strikjes in hun haar werden ze weer in de wei gezet. En ken je de matjesvlecht nog?

Vrijwillig de stal uitmesten

Nu mopper je waarschijnlijk wel eens op je paard als hij weer een zooitje van zijn stal gemaakt heeft. Dat was vroeger wel anders. Wat was je trots als jij gevraagd werd om te helpen om de stallen uit te mesten op de manege. Fanatiek stond je geheel vrijwillig de ene na de andere stal schoon te maken met een grote lach op je gezicht.

Je partijtje vieren op de manege

Dit was elk jaar vaste prik. Met een groepje paardenvriendinnen had je een geweldige middag. Jullie deden allerlei spelletjes te paard zoals ringsteken, tikkertje, racen tegen elkaar, stoelendans etc.

De Penny van voor tot achter lezen en weer terug

Je had een abonnement op de Penny. Wat was je blij als het blad weer in de brievenbus lag. Jij sloot je meteen op in je kamer om het blad helemaal door te spitten. Als eerst bladerde je naar het midden om te kijken welke poster er deze keer in zat. De poster werd bij de rest van je verzameling aan de muur gehangen, als er überhaupt nog plek was aan de muur.

Elk paardenboek lezen dat er is

Als de Penny uit was moest je overbruggen totdat de nieuwe Penny in de brievenbus lag. Maar gelukkig had jij genoeg paardenboeken. Jouw boekenkast stond vol met boeken van Ramona & Ragebol, Jody, Ponyclub de Bokkesprong en Zilverhengst. Alle boeken had je al minimaal 5 keer gelezen. In de paardenencyclopedie deed je kennis op.

Aan de buis gekluisterd voor prinses Sissi

Tussen de middag moest je altijd snel naar huis vanuit school want prinses Sissi begon dan. Urenlang kon je kijken naar Sissi en hoe ze rond galoppeerde op haar fantastische Stormwind. Stiekem zag jij jezelf ook al gaan. Jammer als je weer terug naar school moest.

In dromenland onder je paardendekbed

Elke paardengek had een paardendekbed. Na een dag vol met paarden kroop je hier lekker onder om ’s nachts verder te dromen.

Bron: Bitmagazine.nl