Zadelkamer
Zadelkamer

Welke spullen deel jij (liever niet) met je stalgenootjes?

Fun Opvallend

Iedereen die op een pensionstal staat, herkent het wel. Je wilt net je paard invlechten, zijn je elastiekjes ineens op. Je legt je borstels even aan de kant en voor je ze kunt opruimen, is de helft verdwenen. 

Juist ja, het (on)gevraagd lenen van spullen. Dat kan heel vervelend zijn, maar in goed overleg natuurlijk ook heel handig. 

Wij maakten een lijstje van de spullen die heel praktisch zijn om te delen, maar ook van de spullen die je vooral niet wilt delen.


Superhandig om te delen:

Trailer

Als paardenbezitter is een trailer bijna onmisbaar. Zelfs als je geen wedstrijdruiter bent. Een (spoed)ritje naar de dierenarts, een lekker dagje uitwaaien op het strand of naar de manege als het met bakken uit de lucht komt. 

Allemaal ondenkbaar zonder trailer. Als je de trailer niet regelmatig gebruikt, kan het toch een behoorlijke investering zijn. Heb je meer stalgenootjes die niet zo vaak een trailer nodig hebben? Denk er dan eens over na om er samen een aan te schaffen. Om teleurstellingen te voorkomen is het wel belangrijk om goede afspraken of misschien zelfs een schema te maken.  

Gereedschap & onderhoudsproducten

Nog meer van die spullen die je niet dagelijks gebruikt. En de dames onder ons gebruiken het zelfs liever helemaal niet. Gereedschap. Niet voor de leukste klusjes, maar toch onmisbaar op iedere stal. 

Denk aan een boormachine, hamer, schroevendraaierset, scheerapparaat et cetera. Maak ook hierover goede afspraken, het gaat immers vaak over duur materiaal. Wat spreken jullie bijvoorbeeld af als er iets stuk gaat? Met de juiste afspraken kun je door het delen van deze spullen een hoop geld besparen.

Vliegenspray

We willen het onze paarden (en onszelf) graag zo aangenaam mogelijk maken. In de zomer gaan er dus liters doorheen. Voor een goede vliegenspray betaal je helaas ook een flinke prijs. 

Toch kun je vaak gebruikmaken van een mooi voordeeltje als je grotere hoeveelheden aanschaft. Supershandig als je die prijs dan ook nog eens kan delen, toch?


Dit delen we liever niet:

Zadel

Hoewel velen van ons hun zadel nog wel eens uitlenen, is dit niet zo’n goed idee. Je zadel vormt zich namelijk naar jou en naar je paard! Zeker als je een nieuw zadel aanschaft is het een beter idee om het lekker voor jezelf te houden. 

Daarnaast moet je er toch ook niet aan denken dat jouw nieuwe aanwinst ineens met krassen in de kast ligt?

Medicatie

Big no go! Gebruik nooit medicijnen die niet aan jouw paard zijn voorgeschreven. Zelfs niet als het gaat om iets heel onschuldigs als een huidaandoening of verkoudheid. Medicijnen die worden voorgeschreven, zijn niet voor niets alleen op recept verkrijgbaar.

Borstels

Het gebeurt helaas maar al te vaak. De buurvrouw die jouw borstels even leent, omdat ze zo lekker dichtbij liggen. Toch nog maar eens over nadenken de volgende keer. Door het lenen van borstels veroorzaak je heel snel een kruisbesmetting. 

Denk maar eens aan luizen of schurft. Niet alle aandoeningen zijn (al) met het blote oog zichtbaar, dus extra reden om hier voortaan wat voorzichtiger mee te zijn.

Dekjes en dekens

Nog zo’n voorbeeld dat in de praktijk regelmatig voorkomt, omdat jouw dekje toevallig in de was zit. Dekjes kun je net als borstels beter niet uitlenen met het oog op hygiëne en gezondheid. Daarbij steel je toch ook veel liever zelf de show met je nieuwe dekje dan dat je je buurvrouw met de eer laat strijken?

Voor eigenlijk alles geldt, denk goed na over de voor- en nadelen en maak goede afspraken met je mede-investeerders. Sharing is caring, tot op zekere hoogte 😉

Bron: Bit & Cap