Wapperende manen
Wapperende manen Foto: - Lisa Dijk Photography

Dromen vs. realiteit op stal

Fun Opvallend

Je ziet het helemaal voor je: een smetteloze stal, een spierwit paard en knotjes van een topgroom. Of je Shetlandpony die vrolijk naar je toe komt gegaloppeerd zodra jij de wei in loopt. Deze dromen zijn heel mooi, maar komen helaas niet altijd overeen met de realiteit…

Mesthoop

Droom: een keurig geordende mesthoop, waar zelfs de grootste perfectionist trots op zou zijn.
Realiteit: je moet je stal nog uitmesten, maar je dreigt te laat te komen voor je werk. Het perfectioneren van de mesthoop heeft nu minder prioriteit. Het belangrijkste is nu dat de stal schoon is. Je kiepert je kruiwagen dus maar gewoon ergens leeg.

Knotjes

Droom: precies even grote knotjes keurig op een rij, waar geen haartje uitsteekt.
Realiteit: ongelijke knotjes die meer op kleine vogelnestjes lijken, de manen pieken er aan alle kanten uit.

Stallen

Droom: koninklijke stallen aan huis met een altijd groen weiland.
Realiteit: de spinnenwebben hangen overal in de stal, aan het hout is geknabbeld en het weiland is veranderd in een modderpoel.

Paard binnenhalen

Droom: je paard komt enthousiast in galop naar het hek als hij jou ziet.
Realiteit: je paard heeft nog lang geen zin om naar binnen te gaan. Als je hem eindelijk te pakken hebt, heb je al een hele work-out gehad.  

Bruiloft

Droom: je staat in je witte trouwjurk glimlachend naast je paard te poseren. Je paard heeft zijn oortjes strak naar voren gericht en staat keurig stil.
Realiteit: je paard veegt zijn vieze neus aan je witte trouwjurk af en wil niet stilstaan voor de foto. Je hebt de grootste moeite om hem vast te houden, het zweet breekt je eerlijk gezegd uit. Je familieleden zijn bang voor je paard door zijn zenuwachtige gedrag en blijven ver uit de buurt.

Wit paard

Droom: je paard is spierwit. Nergens is een mest- of grasvlek te bekennen.
Realiteit: je paard blijft ongeveer twee minuten wit na zijn wasbeurt, daarna gaat hij in de grootste modderpoel liggen die er te vinden is.

Foto

Droom: een Instagramwaardige foto. Je paard staat op een strand met wapperende manen. De lucht is stralend blauw en je paard steekt prachtig af tegen de zee.
Realiteit: je paard doet op foto’s nooit zijn oren naar voren, waardoor hij altijd chagrijnig kijkt en meer op een ezel lijkt.

Bron: Horse and Hound