Leukste Oude Paard van Nederland
Leukste Oude Paard van Nederland

Dit zijn de finalisten van Het Leukste Oude Paard!

Fun

De top 5 van de verkiezing Het Leukste Oude Paard is bekend! Toffee, Hero, Sjors, Dior en Ariel kregen de meeste stemmen. Nu is het aan de deskundige jury om te bepalen wie er met de titel én de mooie prijzen vandoor gaat. Op 4 mei maken we de winnaar bekend!Toffee


“Dit is Toffee, Toffee is een Welsh merrie van 27 jaar oud. Ze staat al sinds 1999 op de manege, en in die 21 jaar heeft ze héél veel kinderen leren rijden! Iedereen die Toffee kent, vindt het een ontzettend leuke pony! Ze heeft echt een gouden karakter, zelfs de allerkleinsten kunnen alles met haar doen! Maar een paar jaar terug kreeg ze een blessure, ze hadden al héél veel geprobeerd, alleen niks werkte.. De dierenarts zei dat het niet meer goed zou komen met haar. Toen ze onderweg waren om haar in te laten slapen, vonden ze het een te leuke pony om haar nu al te laten gaan. Ze wilden Toffee nog een kans geven en belden of iemand nog een plekje vrij had op een weiland voor het zomerseizoen. Gelukkig was er nog een plekje, en keerden ze om en reden naar het weiland waar Toffee het zomerseizoen door zou brengen. Aan het einde van het seizoen, kwamen ze haar weer ophalen, en bleek dat Toffee volledig genezen was van haar blessure. Toen ze haar eerste lesje weer mocht lopen, de eerste stap zette in de bak waar ze al 21 jaar lang de kinderen leerde rijden en al haar vriendjes weer zag, begroette ze die met heel veel gehinnik. Toffee heeft een flinke tegenslag gehad, heel veel kinderen leren rijden en een gouden karakter, daarom verdient zij de titel Het Leukste Oude Paard!”


Hero


“Deze lieve opa is op 20 jarige leeftijd nog super actief! En dit ondanks zijn ziekte. Als YouTube ster, met vrijheidsdressuur en voor groot publiek. Hij doet het allemaal toch maar even ♥️ En juist omdat hij de oudste is, wordt hij nog wel eens vergeten. Daarom willen we lieve Hero in het zonnetje zetten!”


Sjors


“Dit is Sjors, onze aller liefste, bijna 40 jaar oude manege Shetlander. Wij weten door zijn oudheid niet precies wat zijn geboorte datum is, maar een rekensommetje heeft uitgerekend dat Sjors bijna 40 jaar oud is! Sjors staat al sinds zijn jonge jaren bij ons op de manege en doet altijd hard zijn best. Zelfs op zijn oude leeftijd is hij nog mega fit en loopt dagelijks, met heel veel plezier, een uurtje mee in de kinderlessen. Sjors is super lief en heeft al veel kinderen een hoop vertrouwen gegeven! Een lekkere poetsbeurt, daar draait hij zijn hoefje niet voor om! Net Als een snoepje en een dikke kroel! Toch heeft hij soms zijn clowns streekjes om te testen of zijn ruitertje nog wakker is! Hij draait dan een heel mooi rondje op de hoefslag en laat iedereen dan weer hard lachen! Daarom is Sjors Het Leukste Oude Paard van Nederland!! Lieve Sjors wij hopen nog wat jaartjes van jou te mogen genieten!”


Dior


“Dior is het leukste oude paard, omdat hij een ontzettend sterke pony is! Op 3 april 2013 kreeg ik Dior als verjaardagskado. Hij was al een tijdje mijn verzorgpony en ik kende hem dus al erg goed. Dior kreeg een half jaar voor ik hem kreeg een hersenbloeding en dit was gelukkig allemaal goed afgelopen. Dior hield er niets aan over. Helaas werd er een half jaar niets met hem gedaan en stond hij een half jaar lang in stal. Hij raakte gefrustreerd en viel heel erg af. Als verzorgster vond ik het heel vervelend om hem zo te zien, dat was dan ook de reden dat ik heel blij was dat ik hoorde dat hij te koop stond! Na veel overleg thuis, was het dan eindelijk zover, Dior werd mijn eigen paardje! Helaas heeft Dior in al die jaren alsnog veel moeten meemaken. Na dat ik eens een keer van hem viel tijdens een bosrit, rende hij de weg op en is hij uitgegleden over het asfalt. Hij kreeg een bloeding bij zijn kaak en hij liep wekenlang kreupel. Gelukkig kwam hij er weer bovenop. Alsof dit niet genoeg was, kreeg hij een ongeluk in het weiland waardoor zijn hele achterbenen kapot gingen. Ook dit keer duurde het weken voor hij er weer bovenop was. Afgelopen mei kreeg hij een heel heftig ongeluk op 27-jarige leeftijd. Hij liep in de wei en is vermoedelijk door een ander paard getrapt tegen zijn hoofd. Door het ongeluk kreeg hij helaas zijn tweede hersenbloeding. Zijn oog was kapot en zijn mond raakte deels verlamd. Zijn rechteroor bleek daarnaast ook nog eens volledig verlamd te zijn. Wat een verdriet hadden we. Dit zou het einde zijn, we moesten nu toch echt afscheid nemen... In de weken die volgden zag ik echter de vechtlust van Dior. Omdat ik deze vechtlust herkende van de vorige keren, besloot ik er alles aan te doen om hem te redden. We verhuisden naar een nieuwe stal en hier kon hij veilig in zijn eigen stukje land naast andere pony’s staan. Zo had hij wel contact met de andere pony’s, maar konden zij hem niets doen. Wonder boven wonder knapte hij steeds meer op, hij kwam zelfs weer wat aan (en dat met 27! jaar)! Wat ben ik trots dat ik deze keuze heb gemaakt. Met Dior gaat het momenteel goed. Wat een sterke pony! Omdat ik hem een vast maatje gunde, heb ik een tweede pony er bij gekocht. Dior kan nu samen met hem op een landje staan en hij geniet momenteel van zijn welverdiende pensioen.” ♥


Ariel


“Ariel is een super super lieve en ontzettend eigenwijze merrie.Ze is al best op leeftijd maar daar is iedereen altijd weer verbaasd over. Voor Ariel is niks te gek , western , springen , vrijheidsdressuur en lekker rodeorijden. Ze verdient het gewoon echt heel erg om even in het zonnetje gezet te worden omdat ze altijd meer dan haar best doet voor mij.”


Bron: De Paardenkamp

Schermafbeelding-2020-04-01-om-09.27.55