Blog moeders met paarden
Blog moeders met paarden

Blog: Daten als single moeder met paarden

Fun

Ruim vijf jaar lang ben ik een single moeder met paarden geweest, en eerlijk is eerlijk, ik heb me super vermaakt. Thuis lekker samen met de kinderen en huisdieren een bestaan zonder stress of spanningen, eigen baas over mijn geld, tijd en mening, zalig!

Maar ik ben ervan overtuigd dat niemand gemaakt is om altijd alleen te blijven, zonder partner, dus ook deze moeder niet. In gedachten zag ook ik mijzelf met een hippische hunk buitenritten maken, rosborstels delen en ‘happily ever after’ leven. Waar ga je dan eens kijken anno nu om in contact te komen met het andere geslacht? Juist, online! Nou deze Tinderella heeft geswiped hoor, voornamelijk naar links.

Standje schouderbinnenwaarts

Als je dan al eens naar rechts swipete dan had je prijs, hoppa match! NAW-gegevens heb ik nooit gegeven en ja, natuurlijk klets je over het weer, maar dan werd er eigenlijk bijna altijd gevraagd naar je seksuele voorkeursstandje of wat dan ook. Dat heb ik  steeds beantwoord met de opmerking; schouderbinnenwaarts! Geloof mij, ze haakten super snel af of reageerden met een hele hoop vraagtekens. Ik heb er zelf een hoop lol om gehad.

Geen partij voor mij dus, ik zou ook niet weten waar ik de tijd vandaan moest halen om überhaupt ooit met iemand af te spreken. Mijn kinderen gingen lange tijd niet naar hun vader en zijn altijd mijn prioriteit geweest. Daarna kwamen mijn dieren, zowel thuis als op stal.

Bizarre verhalen verzinnen

Gelukkig heb ik een oma die in hetzelfde dorp woont en die wel eens op kon passen. Daardoor kon ik dus wel eens iets afspreken. Ik kwam er al vrij snel achter dat bijna alle mannen nog niet over hun ex heen zijn, spontaan vergeten zijn dat ze thuis gewoon een vrouw hebben zitten en de meest bizarre verhalen verzinnen. En helaas, in geen velden of wegen een hippische hunk te bekennen.

Ik bleef single & gelukkig

Voor deze moeder was het duidelijk, ik ging mijn kinderen niet voorstellen aan zomaar iemand. Om ze vervolgens op veel te jonge leeftijd al bloot te stellen aan gekonkel en gedoe. En iemand voorstellen aan mijn paard, dat al helemaal niet! Stel je voor dat iemand die geen benul heeft van paarden iets doet wat gewoon not done is. Mijn tijd is ook veel te kostbaar voor dit soort gedoe, nee ik bleef gewoon single en gelukkig.

Voor herhaling vatbaar

Sociale contacten kwam - en kom - ik ook steeds tegen op (hippische) beurzen, evenementen of per toeval. Echt je hoeft niet eenzaam te zijn als single moeder. Zo kwam ik onverwachts online weer  in contact met een oud-collega van ruim 20 jaar geleden. We spraken af om eens bij te kletsen. Het was geen date, want die zwoor ik af, maar het was vertrouwd, gezellig en voor herhaling vatbaar.

Potje & dekseltje

Inmiddels zijn wij getrouwd, heb ik een super bonusvader voor mijn kinderen en heb ik hem besmet met het paardenvirus. Inmiddels rijdt hij zelfs paard. Heeft dit potje toch haar dekseltje gevonden!

Ik ‘moet’ alleen wel mijn paard delen… en geloof me, dat is geweldig!