Grappig
Grappig Foto: Arnd Bronkhorst | Arnd.nl

5 typen paardenmensen die je tegenkomt op social media

Fun Opvallend

We houden ervan om te posten, delen, lezen en praten over onze trouwe viervoeters. Waar kan dat beter dan op social media? Soms delen we onze problemen met andere paardeneigenaren. Welk type social media gebruiker herken jij?

De persoon die ALTIJD post

Sinds de aankoop van haar paard vorig jaar, neemt ze al haar volgers mee in de vooruitgang van haar paard. En niet maandelijks, nee dagelijks en soms elk uur, zie je een update voorbij komen. Je hebt het gevoel dat je meer weet van het trainingsschema, dierenarts bezoekjes en eigenschappen van haar paard dan van je eigen paard. 

Geen prestatie is haar te klein om een hartverwarmende post vol met smileys te schrijven over hoe dit paard haar leven veranderde en hoeveel hij voor haar betekent. Als je 24 uur lang geen update ziet verschijnen begin je je af te vragen of er misschien wat gebeurd is met haar of haar paard. En als het tijd is voor een wedstrijd, bereid je dan maar voor op heel veel foto’s.

De schreeuwer

Ze begint haar posts maar al te graag met opmerkingen als: “Meestal laat ik me hier niet over uit, maar er moet me toch iets van het hart…”. Ze gebruikt social media om naar haar mening de paardenwereld te verbeteren of haar gedachten te delen over verschillende onderwerpen. 

Of dat nou gaat over de vreemde jurering op een recente wedstrijd (waar zij toevallig als laatste eindigde), de prijs van het hooi of de voordelen van blote voeten voor paarden, zij weet wat ze denkt en schroomt niet om haar mening te delen met de rest van haar paardenvrienden. Bereid je maar voor als je je waagt aan het plaatsen van een (tegendraadse) opmerking.

De verkoper

De eerste keer dat ze haar paard te koop zette, kreeg ze allemaal reacties met de vraag waarom waarop zij antwoordde: “pb”. Onderhand is ze tientallen verkoop posts verder en is iedereen zijn interesse verloren in haar en haar paard. Ook al is ze deze keer serieus, haar paard is nog steeds niet verkocht. Ze houdt ook van cryptische statussen als: “Waarom zijn beslissingen voor je paard zo lastig?” en verandert meer dan eens haar status in: “Verdrietig”.

De adviesvrager

Heb je veterinair advies nodig? Bel je dierenarts. Heb je advies nodig over je training? Plan een les in. Maar deze adviesvrager stelt haar vragen liever op social media. Ze vraagt (uiteraard gratis) advies van haar paardenvrienden over uiteenlopende onderwerpen. Voor deze optimist is geen probleem te groot om niet op te kunnen lossen via haar computerscherm.

De persoon waar we allemaal een beetje jaloers op zijn

Als jij uitgeput op de bank zit nadat je al je stallen hebt uitgemest, post zij een perfecte foto van haar recente overwinning of nieuwe paddockomheining om je op te vrolijken... Je scrolt maar al te graag door de foto’s van haar perfecte setjes en glimmende paarden. 

Of ze nou rijdt op de kampioenschappen of met haar paard geniet van een strandrit, altijd zien ze er om door een ringetje te halen uit. Ook al word je steeds jaloerser op deze perfecte en populaire ruiter, altijd ben je (online) aanwezig om haar foto’s te liken en te reageren met smileys met hartjesogen.

Naar een idee van: Horse and Hound