roodwit lint 3 (Large)
roodwit lint 3 (Large)

Eefje Wentelteefje (11)

Nieuws

Gelukkig gaat het nog steeds goed met Naloma, Eefje’s moeder die zes weken geleden een koliekoperatie heeft ondergaan waar ik vorige keer over geschreven heb. Deze week moeten we terug naar de kliniek voor controle. Hopelijk zijn zij het met me eens dat het er goed uitziet. Dus ik kan weer gewoon over onze Eef schrijven.


Eefje heeft de eerste maanden van haar leven doorgebracht in een grote wei op de klei, samen met Naloma, onze ruin Willem, de merrie van onze vriend en instructeur (‘de man die er verstand van heeft’) met haar veulen en nog een entertje.

De wei was van boer Dirk en had geen omheining, maar ondiepe sloten eromheen. Nu waren die sloten hier en daar een klein beetje dichtgegroeid en ‘de man die er verstand van had’ maakte zich zorgen dat de veulens zo’n ondiepe sloot in zouden wandelen en in een verkeerd weiland zouden belanden. Dus in afwachting van een sloot-opschoonactie van boer Dirk spande ‘de man die er verstand van had’ rood-wit lint langs de twijfelachtige plekken. “Dat houdt ze wel uit de buurt!”, zei hij stellig.

En inderdaad, de grote paarden bleven er wel uit de buurt. Maar die gekke veulens vonden dat lint wel grappig. En zoals het een paard betaamt, vonden ze het gras aan de andere kant van het lint natuurlijk veel lekkerder. Gelukkig zijn ze wel in het goede weiland gebleven en niet de sloot ingewandeld. Ze zijn in ieder geval voor de rest van hun leven rood-wit-lint-bestendig. Dat kunnen ze nu niet meer eng vinden. Toch?

Meer foto’s staan op de Eefje Wentelteefje Facebook pagina
roodwit lint 10 (Large)