Carolina Brinkman
Carolina Brinkman

Eefje Wentelteefje (13)

Nieuws

Eefje’s galop is fantastisch. Echt! Ze galoppeert heel krachtig. De man die er verstand van heeft, heeft toch al op heel wat (ook jonge) paarden gereden en hij roept elke keer als hij weer eens op Eefje rijdt: ‘zo’n verschrikkelijk sterke galop heb ik nog nooit gevoeld. Zéker niet bij zo’n jong paard’


Eefje springt ook supermakkelijk aan en kan eenvoudig schakelen in de galop. Ze loopt recht en mooi op eigen benen. Ook in draf trouwens. De stap is nog steeds haar lastigste gang, maar er zit verbetering in.

In de rechtergalop komen we steeds een moeilijk puntje tegen. Regelmatig springt ze halverwege de lange zijde soepeltjes over naar de linkergalop. ‘Rijd door! Rijd door!’ roept de man die er verstand van heeft dan. ‘Been!’ Jaja… en dan zal ze zeker weer overspringen naar de rechtergalop? Als het zo makkelijk was, dan kon ik met Eefje’s moeder allang de galopwissels om de pas. En daar kan ik nog niet eens één fatsoenlijke galopwissel mee maken. Of is het ‘rijden’? Nou ja, zij begint al te rennen als ik alleen maar dénk aan een wissel. En als we er dan eentje maken, dan zijn we binnen een mum van tijd aan de andere kant van de bak. Als er geen hek om de bak zou staan, zouden we minstens net zo snel aan de andere kant van het land zijn.

Maar Eefje is haar moeder niet. Die springt inderdaad gewoon weer over naar de goeie galop. Wel een paar pasjes overkruist, want dat kan ze als de beste en o wat zit dat ongelukkig.

Volgens de man die er verstand van heeft komt dat overspringen voort uit spanning en moet ik als het aan voel komen direct een volte in rijden. Hmm… aan vóel komen? Ze doet het zo soepeltjes dat ik meestal pas voel op het moment dat ze overspringt. Te laat dus.

Ze springt trouwens altijd over bij de B, de B van Beren. Dus dat van die spanning zal best wel kloppen. Misschien moeten we de bak maar eens andersom gaan leggen. Dan staat op dat punt de E. Van… Eng. O jee, dat gaat vast ook niet helpen.
foto (11)