DCIM100MEDIADJI_0012.JPG
DCIM100MEDIADJI_0012.JPG DCIM100MEDIADJI_0012.JPG

Vlogs: Finalisten ‘Het Leukste Oude Paard’

Winacties

De winnaar van de verkiezing voor Het Leukste Oude Paard 2019 wordt deze week gekozen. De afgelopen weken zijn onze Bit-vloggers bij de finalisten op bezoek geweest voor een video. Woensdag bekijkt de jury de vlogs en donderdag wordt de winnaar bekendgemaakt!


Tonen de video’s niet goed op deze pagina? Bekijk dan hier de video’s »


Coco


“Mijn liefste Coco, ze kwam als 8-jarige gezonde merrie bij een slager terecht. Gelukkig zag de slager meer in haar levend dan als kilo-knaller en werd ze doorverkocht aan een manege. Zo kwam ze in mijn leven. Ik werd op slag verliefd op haar. Natuurlijk moest ik eerst sparen, maar na anderhalf jaar had ik eindelijk alles voor elkaar en kon ik haar kopen. Ze was (en is nog steeds) niet de makkelijkste. Eigen willetje en wat ze in haar kop heeft, heeft ze niet in haar kont! Een maand nadat ik haar kocht werd ik ernstig ziek en zij heeft mij hier echt doorheen getrokken! We hebben nu al heel veel fijne jaren samen gehad. Helaas heb ik vaker wat medische obstakels gehad om het zo maar eens even te bagatelliseren, maar elke keer kon ik blind op haar steun vertrouwen. Ik ken haar nu zo’n 27 jaar en ik mag haar al 25 jaar ‘Mijn paard’ noemen. Ik heb zoveel aan haar te danken. Ze is mijn alles en ik zou dan ook álles voor haar doen. Als het er op aankomt, dan geef ik mijn leven voor haar! Wat mij betreft verdient ze een standbeeld!”https://youtu.be/5gxl90wFTDIHolly


“Holly is alweer 30 jaar en staat al 26 jaar op manege Hillegersberg. Ze heeft dus al heel wat kilometers gelopen op onze manege. En daarbij heeft ze ook jarenlang in de carrousel gelopen. Holly was 4 jaar oud toen ze bij ons kwam en het opstappen was toen best een dingetje. Dit moest in de hoek, heel voorzichtig en met wat lekkers. Maar gelukkig is dit goed gekomen. Holly is altijd een blij en vrolijk paard. De eerste buitenrit in het jaar is altijd een feestje voor haar, dan is ze heel blij met de nodige bokjes dus. Holly loopt nog steeds mee in de lessen maar nu met alleen kinderen. En ze is altijd heel voorzichtig met de kinderen op haar rug. Holly is een lieve merrie die houdt van poetsen en aandacht. En Holly gaat nog iets spannends beleven, want de manege gaat verhuizen. Dus alles nieuw, een andere box, nieuwe binnenrijbanen. Maar gelukkig gaan al haar vrienden mee, zowel de twee als de viervoeters. Dus Holly is een gewaardeerd en supergoed manegepaard.”


https://youtu.be/PnpfMWIFsBALeida


“Onze lieve Leida. Al 28 jaartjes jong is deze lieve, lieve merrie. Ze rijdt weg met de allerkleinste kindjes en zet geen stap verkeerd. Al vele jaren wordt Leida gebruikt als sinterklaas paard in het Zwolle Centrum. Ook heeft zij in de videoclip mogen spelen van piet Toby. Leida vindt een bezoekje brengen aan een café niet heel verkeerd, ze is langs geweest bij een café in het centrum van Zwolle: Het Vliegende Paard. Kortom, onze lieve 28-jarige merrie is op haar leeftijd nog van alle markten thuis.”


https://www.youtube.com/watch?v=PguJlSpHmJYLilly


“Mijn 31-jarige Friese merrie Lilly is het leukste oude paard omdat ze op dit moment waarschijnlijk de oudste Fries van Nederland, en misschien zelfs wel in de wereld is. Daarnaast is ze nog super fit en rijden wij elke week nog drie keer een buitenrit van een ongeveer een uur met haar, waarbij ze mijn andere paarden er door haar ‘terugwegadrenaline’ op weg naar huis makkelijk uitloopt! Verder is ze nergens bang voor en loodst ze haar 13 jaar oude, wat bangere zoon Tjalke regelmatig langs de engste obstakels. Ze heeft altijd haast, ’s morgens staat ze al tegen haar staldeur te schoppen omdat ze de wei in wil en ’s avonds rent ze haar stal weer in. Ze is gek op peentjes en weigert aan haar eten te beginnen als er niet een paar peentjes bij zitten, ze kan je dan echt zo aankijken van ‘vergeet je niet iets?’. Het is een paard met een eigen karakter, maar ze is verder superlief en zal altijd conflicten met mijn andere paarden uit de weg gaan. Kortom een geweldig paard!”


https://www.youtube.com/watch?v=-y8n_sr1704Silverbeam


“Silverbeam staat op manege Hippisch Centrum Westland. Ze staat al ruim 20 jaar op de manege, en is hier ook geboren. Ze is inmiddels een hele lieve manegepony. Het is een hele veelzijdige Connemara pony. Carrousel en dressuur, dat doet ze met veel plezier. Door haar leeftijd kan ze niet meer springen, maar hier was ze toch wel echt de beste in. Aangezien ze al haar hele leven op de manege staat, heeft ze heel veel ruitertjes leren rijden. Daarom verdient Silverbeam dit! Omdat ze zo lief & bijzonder is voor alle kleine & grote ruiters!”


https://youtu.be/mgLS9EF4HHY


Tonen de video’s niet goed op deze pagina? Bekijk dan hier de video’s »


Verkiezing


De verkiezing ‘Het Leukste Oude Paard’ wordt dit jaar voor het vijfde jaar georganiseerd door Bit magazine in samenwerking met Stichting De Paardenkamp. Op donderdag 9 mei maken we de winnaar bekend.

coco
Holly
Leida
Lilly
Silverbeam