AMOR & Julia
AMOR & Julia

Pas je training in de winter aan

Training Opvallend

Helaas is niet ieder van ons gezegend met een mooie en warme binnenbak in de winterdag en zullen we moeten roeien met de riemen die we hebben.

Het is niet nodig om een winterstop tot de lente te houden, met deze tips kun je ook in de winter verantwoord trainen.

- Zorg voor goede warming-ups voor paard én ruiter. Koude spieren zijn bijzonder gevoelig voor letsel. Rek- en strekoefeningen en langere warming-ups zijn daarom erg belangrijk, vooral in de koude winter.

- Longeer voorzichtig en zorg dat je je paard onder controle hebt. Een paard helemaal bokkend uit zijn dak laten gaan op een kleine longeercirkel in het koude weer is vragen om blessures.

- Borstel je paard goed voorafgaand aan het rijden. Dit helpt de spieren opwarmen en bereidt je paard alvast voor op het werk. Zorg dat je alle modder goed uit de vacht poetst, zodat het niet gaat schuren onder het zadel.

- Plan je tijd om te rijden verstandig. Het wordt al vroeg donker, houd hier rekening mee als je buiten rijdt. Wanneer je op pad gaat naar een binnenbak, denk er dan om dat je vast niet de enige bent. Weet wanneer de piek- en daluren zijn en plan strategisch.

- Controleer de hoeven van je paard goed op vastgekoekte sneeuw en ijsklompen.

- Warm het bit even op voor je het in de mond van je paard stopt. Dit kan eenvoudig door het bit tussen je handen te wrijven of met warmtepads of -flessen. Je paard kan helaas niet praten, maar zal deze kleine moeite zeker waarderen!

- Vermijd het rijden in stoffige pistes. Houd het stof onder controle met sproeisystemen of andere behandelingen en voorkom ademhalingsproblemen bij je paard of jezelf. Rijd indien het weer het toelaat in de buitenbak.

- Zorg dat je paard over water van goede kwaliteit beschikt, dat niet te koud of zelfs bevroren is. Ongeacht het seizoen, een paard met uitdrogingsverschijnselen kan niet presteren en kan zelfs ziek worden, of erger.

- Wees voorzichtig als je in de winter met de trailer op pad gaat. Zelfs als er geen sneeuw of ijs ligt kunnen de wegen verraderlijk glad zijn. Zorg dat je paard geen kou hoeft te lijden in de trailer en niet op de tocht staat.

Naar een idee van: Equisearch

44444444110107382_ABFa4