090813862_ABFweb
090813862_ABFweb

Pilot voor wedstrijd voor niet-beroepsmatige ruiters

Nieuws

De Nederlandse Niet Beroepsmatige Ruiterclub (NNBR) is in samenwerking met de KNHS en rijvereniging De Randmeerruiters uit Hierden een pilot gestart voor een wedstrijd voor niet-beroepsmatige ruiters. Het doel is om te toetsen hoe groot de behoefte onder wedstrijdsporters is om deel te nemen aan wedstrijden waar alleen amateurs aan deel kunnen nemen.


De eerste pilot vindt plaats op 17 en 18 april 2015 in de Rantrime Hallen in Hierden onder de noemer ‘Kampioenschap indoor springen voor niet beroepsmatige ruiters’. Klik hier voor meer informatie en deelnemingsvoorwaarden.

Nieuwe wedstrijdvorm?


Andere verenigingen uit de regio kunnen in samenwerking met de KNHS en de NNBR ook pilotwedstrijden voor niet beroepsmatige ruiters organiseren. In het najaar worden deze wedstrijden geëvalueerd en zal de KNHS in overleg met de KNHS Regio’s en de NNBR kijken of er voldoende behoefte en draagvlak is om deze nieuwe wedstrijdvorm op te nemen in het KNHS-reglement.

Concurrentie


Het doel van NNBR is om spring- en dressuurwedstrijden aan te bieden waaraan ruiters kunnen deelnemen zonder dat ze daarbij concurrentie ondervinden van beroepsruiters. Het gaat daarbij zowel om wedstrijden waarbij winstpunten behaald kunnen worden, als om laagdrempelige wedstrijden, waarvoor een startpas niet vereist is. Een niet-beroepsmatige ruiter is volgens de NNBR globaal genomen iemand die paarden rijdt zonder daar geld aan te verdienen.

Wat vind jij? Is het een goed plan om onderscheid te maken in beroepsmatige en niet-beroepsmatige wedstrijdruiters?


Bron: KNHS / NNBR