jan tops
jan tops

Nieuw paardensportmekka in Valkenswaard

Nieuws

Op het terrein van stal Tops in Valkenswaard is een enorm paardensportstadion gebouwd. De officiële opening is pas volgende week, maar de media kregen gisteren alvast een rondleiding.


Ruim vijfhonderd vaste stallen, drie zandpistes, een graspiste, zo’n drieduizend zitplaatsen plus VIP-loges en skyboxen en winkels van diverse topmerken maken het concoursterrein van Valkenswaard compleet. Een heus mekka voor de paardensportliefhebber.

Tops zelf blijft rustig en loopt trots rond over zijn enorme terrein. ”Hier heb ik mijn hele leven van gedroomd”, vertelt Tops. “Fantastisch dat die droom nu uitkomt.” Topruiters als Maikel van der Vleuten en Ludger Beerbaum zijn aardig wat gewend, maar kijken hun ogen uit bij de Top International Arena. “Ik moet nog even al deze indrukken verwerken, echt enorm”, aldus Beerbaum.

Ook de Amerikaanse springamazone Jessica Springsteen, de dochter van rocklegende Bruce Springsteen, is onder de indruk van het complex. Ze traint bij Jan Tops en zijn partner Edwina Tops-Alexander. “Ik ben hier bijna de hele zomer geweest en mijn paarden worden hier fantastisch verzorgd.” Haar ouders en ook leden van de Koninklijke familie worden volgende week op de officiële opening van de accommodatie verwacht.

Bekijk hier de reportage van Omroep Brabant:




Bekijk hier enkele foto’s de Tops International Arena.
Bron: Omroep Brabant & Horses.nl