winnaarzilverencamera_C9DCD8F933D9256AC1257EAA003CDA2D_1
winnaarzilverencamera_C9DCD8F933D9256AC1257EAA003CDA2D_1

Leanjo de Koster wint felbegeerde ‘Zilveren Camera’

Nieuws

Hippisch fotograaf Leanjo de Koster heeft de mooiste paardenfoto van het jaar gemaakt gemaakt volgens een vakjury. Zijn foto (zie hierboven) van Dinja van Liere met Duval’s Capri Sonne jr. werd tot beste paardensportfoto van 2015 uitgeroepen. De zilveren camera is voor hippische fotografen de belangrijkste fotoprijs in hun branche. 




"Ik had er echt geen idee van dat ik ‘m zou winnen. Het enige wat je weet is dat je genomineerd bent. Eerlijk gezegd keek ik er al naar uit om die ronde in de koets mee te mogen rijden", vertelt een dolgelukkige Leanjo de Koster over zijn prestatie.

Geen eenvoudige opgave


Zijn foto van Dinja van Liere met Capri Sonne jr schoot Leanjo tijdens Jumping Amsterdam. "Ik had het beeld al een tijd in m’n hoofd. Het licht dat door de hal scheen gaf een mooie schaduw op de losrijdpiste." Desalniettemin was het geen eenvoudige opgave om precies het gewenste effect te bereiken. "Ik heb meerdere pogingen genomen. Maar vaak liep er iemand net door het beeld."

Dinja van Liere


De keuze om Dinja te volgen was een bewuste, verklaart hij: "Ze was de favoriet en als fotograaf volg ik altijd iemand die richting de arena gaat. De foto is een van een serie. En op dat moment was ik over de serie al heel enthousiast. Ik wist dat ik gave beelden gemaakt had, maar niet dat dit de mooiste was."

Schaduwpartijen


"Ik vind de schaduwpartijen heel mooi", vertelt Leanjo over de foto, "Hoe het zonlicht Dinja en het hoofd van Capri Sonne belicht en de schaduw die tegelijkertijd op de muur gecreëerd wordt. Dat vind ik heel gaaf."

Bron:  Omroep Zeeland / Horses