skelet
skelet

Compleet paardenskelet gevonden op oude Griekse begraafplaats

Nieuws

Bij opgravingen op een bouwplaats in de buurt van Athene is een compleet paardenskelet aangetroffen. Hoewel het skelet meer dan tweeduizend jaar oud is, is het volledig intact.


Het skelet op zichzelf is geen opvallende vondst in het gebied, vertelt archeologe Stella Chrysoulaki. “Zo nu en dan kwam het voor dat op een begraafplaats voor mensen ook paarden werden begraven. In deze omgeving hebben we wel vier complete paardengraven gevonden. Het bijzondere aan dit skelet is dat het in zulke goede staat is. Het heeft zelfs zijn hoeven nog.”

Het feit dat het skelet zo goed bewaard is gebleven, is zeer waardevol voor archeologen. Onderzoek naar dit skelet en de andere paardengraven die zijn gevonden, kan wetenschappers veel vertellen over het paardenras dat in die periode in het gebied leefde en hoe het is geëvolueerd.

Op de plaats van de opgravingen zijn de bouwwerkzaamheden inmiddels hervat. De skeletten en overige vondsten zijn verplaatst voor onderzoek. In de toekomst zullen de vondsten waarschijnlijk worden tentoongesteld in het culturele centrum dat op de plaats van de opgravingen in aanbouw is.

Bron: Horsetalk / Athens News Agency