160811838_ABFweb
160811838_ABFweb

Duitsland pakt goud in landenwedstrijd, Nederland vierde

Nieuws

Na een spannende ontknoping grijpt Nederland toch net naast het brons. Duitsland pakt goud, Groot-Britannië zilver en de Verenigde Staten het brons.


Dankzij de sterke rit van Laura Graves behalen de Verenigde Staten op het laatste moment toch brons. Laura wist het hoofd koel te houden en reed een foutloze proef, die goed was voor 80,364%. Hierdoor eindigde Nederland op een vierde plaats in het landenklassement.

Goud


Het Duitse team ging voor goud. In het individuele klassement staan de Duitse combinaties maar liefst eerste, derde en vierde. Isabell Werth is euforisch na haar winnende rit. Samen met haar merrie Weihegold OLD danst ze door de baan en krijgt meerdere tienen op het scorebord. Haar winnende eindscore was 83,711%.

Individueel klassement


Opvallend in het individueel klassement is dat niet de Engelse Charlotte Durjadin de grote winnares is, maar Isabell Werth. Valegro oogde minder fris dan gisteren en er slopen wat fouten in de proef. Zo ging het even mis in het eerste drafappuyement en zat er een fout in de galopwissels om de twee galoppassen.

Kür op muziek


In het individuele klassement werd Diederik van Silfhout elfde, hiermee heeft hij zich als hoogste Nederlander gekwalificeerd voor de Kür op muziek. Deze zal aanstaande maandag 15 augustus plaatsvinden. Hans Peter Minderhoud behaalde een dertiende plaats. Ook hij heeft zich gekwalificeerd voor de Kür. Edward Gal eindigde op een twintigste plek, hiermee zitten de Olympische Spelen er voor hem op.

Bekijk hier de uitslagen van de landenwedstrijd.

Bekijk hier de uitslagen van het individueel klassement.

Bron: KNHS / Horses.nl