Estee Gerritsen
Estee Gerritsen

Estée Gerritsen niet naar Paralympische Spelen

Nieuws

Bondscoach Joyce Heuitink (paradressuur) heeft na overleg met teamveterinair Brenda Hoogelander de beslissing moeten nemen om Estée Gerritsen terug te trekken voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. In haar plaats is Sanne Voets opgeroepen.


Bij onderzoek van Gerritsens paard Onassis zijn hartritmestoornissen geconstateerd. Hoewel de hengst fit is, is besloten geen enkel risico te nemen en in overleg met eigenaresse Renée Kies een behandelplan af te stemmen.

Voor Rabo Talententeamlid Estée Gerritsen is dit een persoonlijk drama. Zij heeft het afgelopen jaar met Onassis een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en zich bij de internationale wereldtop gereden. Heuitink en Gerritsen zijn het eens over de beslissing: “De gezondheid van Onassis gaat voor alles, we willen geen enkel risico nemen.”

Met het uitvallen van Estée Gerritsen schuift Rixt van der Horst door naar het team en is Sanne Voets als individuele amazone opgeroepen om met haar paard Demantur af te reizen naar de Paralympische Spelen.

Joyce Heuitink: “Sanne Voets heeft met haar fantastische jonge vos met name in de Kür op het afgelopen NK haar visitekaartje afgegeven en aangetoond voor de individuele medailles te kunnen gaan. Ik ben blij dat wij nu ook in Grade III optimaal vertegenwoordigd zijn.”

Na afloop van het NK in Ermelo was Sanne Voets zeer ontstemd over het feit dat zij niet was geselecteerd voor Rio. Even dreigde er ook een juridisch conflict. Door het wegvallen van Onassis en Estée Gerritsen gaat Voets nu alsnog mee naar de Paralympische Spelen.

Bron: Persbericht KNHS / Paardenkrant-Horses.nl