Manegeles
Manegeles

Maximaal resultaat van je manegeles

Nieuws

We zijn helaas niet allemaal gezegend met een eigen paard. Gelukkig zijn er genoeg maneges in Nederland waar je les kunt nemen. Paardrijden is niet de goedkoopste hobby en daarom is het niet meer dan logisch dat je optimaal van jouw paardrijles wilt kunnen genieten. Hieronder staan een aantal tips om maximaal resultaat uit jouw manegeles te halen.





  • Laat de dag van je af glijden




Als je een hectische dag op school of op je werk hebt gehad, kan het soms lastig zijn om in de juiste stemming te komen voor een leerzame les. Toch is het juist dan heel belangrijk om je humeur bij te stellen voordat je naar de manege vertrekt. Paarden kunnen mensen spiegelen en zullen jouw gemoedstoestand overnemen. Genoeg reden dus om alle stress van de dag van je af te laten glijden en met een frisse kijk aan je les te beginnen!


  • Kom op tijd




Het klinkt logisch, maar er valt veel voor te zeggen: kom liever iets te vroeg dan te laat. Behalve dat het fijn is om je paard goed te borstelen voordat je opzadelt, kun je ook een hoop leren van de voorgaande les. Ga rustig even kijken, misschien zie je wel een ruiter die moeite heeft met dezelfde oefening als jij. Door te observeren valt het kwartje soms sneller!


  • Sta open voor nieuwe ideeën




Help! Je instructeur is ziek en er staat opeens een onbekende in de bak. Geen paniek, van een vreemde instructeur kun je veel leren. Je moet dan wel een beetje open staan voor nieuwe ideeën. Onthoud dat er niet ‘één manier’ is om te rijden; er leiden meerdere wegen naar Rome!


  • Stel vragen




Wees niet bang om vragen te stellen. Natuurlijk kun je beter niet door je instructeur heen roepen, maar gebruik bijvoorbeeld de stappauze tussendoor of het uitstappen om vragen te stellen. De meeste instructeurs waarderen het juist als je net een beetje extra je best doet om zijn/haar uitleg te begrijpen en soms kom je erachter dat een uitspraak toch echt wat anders betekent dan je eerst dacht.


  • Houd rekening met anderen




Niets is vervelender dan een ruiter die constant anderen in de weg rijdt. Zelfs als je allemaal op dezelfde hand rijdt, moet je op elkaar blijven letten. Zorg dat iedereen kan genieten van zijn/haar manegeles!


  • Geniet ervan




Enjoy! Je betaalt een hoop geld elke maand om te kunnen lessen dus het is belangrijk dat je er voldoening uit haalt.

Bron: Bitmagazine.nl, gebaseerd op een artikel van Horse Network