9Q5A1965
9Q5A1965

Op trektocht? 10 verrassende must-brings

Nieuws

De zomer is bij uitstek de tijd om op pad te gaan met je paard. De paden op, de lanen in, het is nu of nooit! Of je op een dagtocht of een meerdaagse trektocht gaat, who cares? Het avontuur lonkt en met deze handige must-brings in je zadeltassen ben je (bijna) overal op voorbereid.


Natuurlijk vergeet je niet een hoevenkrabber mee te nemen. Net als een mooie route op je mobiel met pleisterplaatsen. Over pleisters gesproken, pak die maar gelijk in (ook fijn voor je billen). Het zijn voor de hand liggende zaken. Bit-lezeres Suzanne Graauw heeft tijdens diverse trektochten met haar Arabier Damiën uitgebreide ervaring opgedaan en deelt met ons een paar benodigdheden waar je zo 1-2-3 niet aan denkt, maar waar je vanaf nu niet meer zonder kan of wil.

[caption id=”attachment_82172” align=”alignright” width=”300”] Suzanne Graauw met Damiën en haar pakpony Lucifer op trektocht[/caption]

Must-brings  • Mini-spuitbusjes muggenspray en zonnebrandcréme. Handig voor ruiter én paard. Net als smoelenpoetsdoekjes.

  • Hard sigarettendoosje of blikje om breekbare spullen of Liga’s in te doen. We kennen allemaal die frustratie als je je hevig knorrende maag moet stillen met een paar kruimels.

  • Waterdichte zadelhoes om over je bepakking te doen als jullie moeten schuilen bij een plensbui.

  • Twee rol-uitloopriemen voor honden…. huh waarom, er gaat geen hond mee? Nou, om pijlsnel een klein paddock te maken om bomen of paaltjes. Geniaal!

  • Duct-tape is onmisbaar Vooral als je een hoefschoen verliest. Of om een paardenluisvlieg te vangen.

  • Een paar veters voor als er iets knapt dat je aan elkaar moet binden.

  • Reflecterende banden en lampjes voor het geval dat jullie – al dan niet gepland – in het donker moeten rijden.

  • Een opvouwbare emmer neemt weinig ruimte in en is handig om je paard tijdens een pauze onderweg z’n honger of dorst te lessen.

  • Een Leatherman multitool. Suzanne heeft hem zelf nooit nodig gehad, maar kwam regelmatig een ruiter tegen die zei: “Had ik maar een schroevendraaier”. En dan zei ze: “Die heb ik.” Of een tang/vijl/schaar/zaag/priem/etc? “Heb ik ook!” You name it, het zit erin.

  • Een EHBO-isolatiedeken, niet alleen handig bij ongevallen, ook als je paard heel koud natgeregend is.


Een uitgebreidere paklijst vind je hier.

Tips


Een vaste indeling van je tassen is erg handig, vooral als je in nood snel iets moet kunnen pakken. En doe geen koolzuurhoudende drankjes in je zadeltassen. Je wil niet dat je paard ervandoor schiet als jij die sissende fles met bruisende inhoud opendraait....
Heb je nog aanvullingen op deze trektocht-must-brings? Laat het ons weten in een reactie.

Bron: Bitmagazine.nl
Foto van Suzanne Grauw met Ber Polski gefotografeerd door Dennis
2016_06_18_9999_177-bewerkt-3