140224204_ABFweb
140224204_ABFweb

Zo kom jij de winter door!

Fun Opvallend

De meeste klusjes zijn al vervelend genoeg zonder gevoelloze vingers of afgevroren tenen. Met deze tips wordt bibberen verleden tijd!


Een handje helpen

We hebben onze handen nodig voor allerlei ‘priegelwerk’ als het sluiten van riempjes of het openen van gespen, dus we kunnen ze helaas niet in dikke wanten stoppen, maar warme handen zijn essentieel! Het is alleen niet zo prettig als je warme handschoenen nat worden na het vullen van waterbakken. Kies voor waterdichte, gevoerde handschoenen, waar je al je klusjes mee kunt doen. Ook bestaan er ‘hand- (en teen-)verwarmers’ op zakformaat, voor de echte koukleumen onder ons!

Voel je je tenen nog?

Koude voeten kunnen je net zo’n ellendig gevoel bezorgen als koude handen. Ook hier geldt: waterdicht en gevoerd staat voorop. In je thermoboots kun je nog thermosokken dragen, voor extra warmte. Zet je modegevoel even opzij en verkies comfort boven looks, daar ben je jezelf straks dankbaar voor. Een ouderwetse tip is een plastic zakje om je voeten in je rijlaarzen doen, warmte gegarandeerd! Zweetvoeten ook, maar dat terzijde.

Draag een muts!

Wist je dat je de meeste lichaamswarmte verliest via je hoofd? Dat wetende is het logisch dat je het met een muts op je hoofd een stuk minder koud hebt. Ook oorwarmers zijn een optie, als je niet zo’n zin hebt in een bad hair day. Sommige oorwarmers passen zelfs op je cap!

Blijf in beweging

De goedkoopste en beste manier om warm te blijven: beweeg! Je lichaam warmt snel op van je inspanning en je zult waarschijnlijk snel enkele laagjes van je warme winterkleding uit willen doen.

Wat zijn jouw beste tips om de kou te trotseren?