vakantie
vakantie

5 perfecte paardenvakanties

Fun Members Only Recreatie

We bevinden ons al een aantal maanden in een gekke periode. We zijn er weinig op uit geweest en daarom hebben we misschien nog wel meer zin dan normaal om er eens even lekker op uit te trekken. 

Hoe je dat dan doet, coronoproof? Lekker op vakantie in eigen land, mét je paard! Daarom zetten wij de mooiste plekjes voor jou en je paard op een rijtje.

De Hoge Veluwe

Misschien wel het bekendste nationaal park dat ons land kent. Nationaal Park de Hoge Veluwe. Niet voor niets zo bekend, want het is een prachtige omgeving. Honderden kilometer aan ruiterpaden strekken zich uit over bossen, heide en zandverstuivingen. De Veluwe heeft het allemaal. Die ruiterpaden zijn trouwens allemaal verbonden via een knooppuntennetwerk en dus kun je zelf je route bepalen. Je kunt natuurlijk ook altijd even vragen naar tips bij je accommodatie.

De (Noord-Hollandse) kust

De wind in je haren, de zoute zeelucht om je heen. Zeg nou zelf, wat is er nou beter dan galopperen met je paard over het strand? Niet zo’n waterliefhebber? Geen punt, ook de duingebieden lenen zich uitstekend voor lange ritten met je viervoeter. Even lekker uitwaaien aan zee! Aanraders zijn de stranden van Schoorl, Callantsoog & Egmond aan zee.

Houd er wel rekening mee dat je niet altijd welkom bent met je paard op het strand. De strandtijden voor jou en je paard verschillen per gemeente. Van tevoren even checken dus! Kunnen jullie overdag lekker genieten met je handdoekje op het strand, terwijl de paarden lekker staan te grazen op de accommodatie.

Waddeneilanden

Heb je wat langer de tijd? Zet dan koers naar de Nederlandse waddeneilanden. Een walhalla voor de paardenliefhebber. Rijden over het strand, door de duinen, of gewoon lekker struinen over het eiland. De eilanden zijn uitermate geschikt voor paardenliefhebbers. Ook voor hen die het alleen nogal spannend vinden. Er zijn namelijk genoeg maneges (of eilanders) die buitenritten onder begeleiding aanbieden. 

Enthousiast geworden? Ga dan wel goed voorbereid op pad. Je moet immers met de overtocht maken naar één van de eilanden. De overtocht duurt trouwens niet lang. Binnen twintig minuutjes meren jullie bijvoorbeeld al aan op Texel. Oh en een bijkomend voordeel: diervervoer in trailers heeft voorrang op overig verkeer :-) Lang wachten is er dan ook niet bij. 

Drenthe

Een verborgen Nederlands pareltje. Wist je dat deze provincie over maar liefst drie nationale parken beschikt? Verder zijn er nog heel veel andere kleine natuurgebieden die het bezoeken waard zijn. Oh en vergeet zelf geen bezoekje te brengen aan de historische hunebedden. Je vindt ze op maar liefst 39 verschillende locaties door de provincie. De grootste vind je in het plaatsje Borger.

Drenthe is trouwens ook heel geschikt voor meerdaagse trektochten met je paard. Er zijn meerdere organisaties die deze 2-, 3-, 4-, en zelfs 5-daagse trektochten aanbieden. Denk er natuurlijk wel aan dat je deze tocht goed voorbereid en ook voldoende getraind op pad gaat.

De Ardennen

Toch liever de grens over? Dichtbij huis vind je de Belgische Ardennen. Je kunt hier prachtige tochten maken, variërend van een paar uur tot een compleet weekend met overnachting in de wildernis. 

Ook zeker een goede optie als je niet beschikt over een eigen paard of trailer. Er zijn talloze maneges te vinden die trektochten en arrangementen aanbieden.

Bron: Bit & Cap