Paard op strand
Paard op strand Paard in galop over het strand

5 situaties die paardenmensen met lang haar maar al te goed kennen

Fun Opvallend

Het ideaalbeeld uit paardenfilms kennen we allemaal wel, waarin je lange haren wapperen in de wind, terwijl je galoppeert over het strand. Maar lang haar hebben en paardrijden is lang niet zo gemakkelijk als het lijkt...

1. Je haar zit regelmatig vast

Je wilt lekker paardrijden met je paard en pakt je cap uit de kast. Net als altijd zet je de cap op je hoofd, maar bij het dichtdoen van de sluiting lukt iets niet... Ja hoor, je lange haar zit weer tussen de sluiting! Zo zit je haar ook weleens vast aan het hoofdstel, halster en noem maar op.

2. Je haar zit altijd in de knoop

Dan ben je klaar met rijden en doe je je cap weer af, zit je haar weer volledig in de knoop! Gelukkig liggen er genoeg borstels op stal. Als je het echt niet meer uit de knoop krijgt, heb je ook nog wel antiklitspray liggen voor de paarden ;-)

3. Je haar hangt voor je nummerplaatje

Als je mee doet met een (oefen)wedstrijd waarbij je een hesje met een nummer aan moet, krijg je regelmatig commentaar dat je nummer niet zichtbaar is, want je haar hangt er natuurlijk weer voor! Toch maar de schaar er in dan?

4. Je hebt altijd hooi in je haar

Wanneer je je paard nog even een lekkere pluk hooi geeft, blijft een groot deel hangen in je haar. Daar ben je de hele avond nog mee bezig om het er stukje voor stukje uit te krijgen...

5. Je haar past niet in een haarnetje

Mensen met heel lang haar kennen de struggle; je haar proberen in een haarnetje te krijgen voor een dressuurwedstrijd. Het is een groot gevecht, maar uiteindelijk lukt het je toch om al het haar in het netje te krijgen... of toch niet?

Ook paarden kunnen last hebben van lange manen, maar daar hebben we tips voor! Lees ze in ‘Tips voor lange manen’.