170210002_ABFweb
170210002_ABFweb

7 Manieren om fit te worden voor paardrijden

Fun Opvallend

Of je nou gewoon aan je conditie wilt werken of je wilt voorbereiden op het komende wedstrijdseizoen, je moet ervoor in beweging moeten komen. Hierbij zeven tips om fit te worden, wat doe jij?


1. Hardlopen

Hardlopen is een sport die veel voor je kan doen als ruiter. Je uithoudingsvermogen wordt beter, je leert op je ademhaling te letten en ook je houding is een belangrijk onderdeel. Daarnaast train je ook een hoop spieren die je bij het paardrijden gebruikt. Beginnen met hardlopen is ook alvast een goed idee voor een Ride and Run dit jaar!

2. Zwemmen

Zwemmen is een goede work-out om kracht op te bouwen. Hoe harder je zwemt, hoe meer weerstand het water geeft, je spieren zullen dan dus harder aan het werk moeten. Doordat je in het water makkelijker beweegt, is zwemmen ook een goede sport als je een blessure hebt.

3. Fietsen

Ga eens op pad met je stalen ros, fietsen is goed voor je beenspieren en je bouwt er extra conditie mee op. En trouwens, je moet toch naar stal dus waarom niet fietsend?

4. Wandelen

Wanneer je gaat wandelen kom je vaak veel verschillende ondergronden tegen, dit kan je helpen je balans te verbeteren. Zorg er natuurlijk wel voor dat je goede stevige schoenen draagt.

5. Rek en strek

Het maakt niet uit wat voor sport je gaat doen, je spieren losmaken is altijd belangrijk. Een rekoefening speciaal voor het paardrijden; ga op een trap staan, zet je voeten half op een trede zodat je hakken de trede niet raken, en laat nu je gewicht op je hakken rusten. Hierdoor kun je beter je hakken laag houden tijdens het rijden.

6. Specifieke spieren trainen

Weet welke spieren je wilt trainen en zoek daar oefeningen bij. Op deze manier kun je gericht trainen. Er staan veel verschillende oefeningen online, maar wil je zeker weten dat je het goed doet, vraag het dan aan een sportinstructeur.

7. Paardrijden

Oké, dit is toch wel de leukste oefeningen. Gewoon gaan paardrijden, door echt te rijden train je precies de spieren die je nodig hebt. Om fit te worden, maar ook om een betere ruiter te worden zul je toch vooral kilometers in het zadel moeten maken.
Bron: Wide Open Pets