Afbeelding

Win: Boek ‘Recht door zee, Leren van paarden’

Win

Een boek over paardencoaching, maar ook over de betekenis van het paard voor de mens in de 21e eeuw. Dat is ‘Recht door zee. Leren van paarden’ van paardencoach en psychosociaal therapeut Mirjam Rutten.

In het boek lees je alles over paardencoaching. Welke vormen er zijn, maar ook hoe Mirjam het zelf doet en hoe zij ertoe gekomen is om te gaan coachen met paarden. Je vindt uitleg, persoonlijke verhalen en praktijkvoorbeelden van onder andere familie-opstellingen, spiegelen met paarden en werken met het medicijnwiel. De praktijkvoorbeelden worden verduidelijkt met extra uitleg en prachtige illustraties van Ilse van der Sman.

Systemisch werk

Mirjam werkt zelf vooral als systemisch coach, dus gaat ze met name bijzonder uitgebreid in op systemisch werken; aan bod komen bijvoorbeeld de basisprincipes van systemisch werk en opstellingen met paarden. Ook deelt ze openhartig haar persoonlijke verhaal, gaat ze in op de kracht van paarden, en wat en op welke manieren wij als mensen kunnen leren van deze prachtige dieren. 

Kennis en wijsheid

Bijzonder interessant is het hoofdstuk ‘Kennis en wijsheid’. Mirjam: “In mijn werk met paarden is er meer niet dan wel wetenschappelijk bewezen. Het maakt mij niet uit, het gaat mij in de eerste plaats om de resultaten. Toch is het natuurlijk wel heel fijn dat veel van de dingen die ik al wist steeds vaker onderzocht en verklaard worden.” 

Door de lezer kort in te wijden in onderwerpen als hartcoherentie, spiegelneuronen, neuropeptiden, collectief bewustzijn, kwantumfysica en ethologie beginnen wordt er een tipje van de wetenschappelijke sluier opgelicht en inzichtelijk gemaakt hoe de heilzame werking van (coachen met) paarden niet alleen intuïtief, maar ook wetenschappelijk verklaarbaar zou kunnen zijn. 

Verbinding mens en natuur

Door de wijsheid van paarden toegankelijk te maken voor mensen, wil Mirjam de verbinding tussen mens en natuur helpen herstellen, een ingang bieden om jezelf te verbinden met de natuur en het leven te nemen zoals het komt. Mirjam: “Met dit boek wil ik duidelijk maken wat er gebeurt wanneer je een missie hebt. Veel mensen zijn erg somber over de toekomst van het leven op onze planeet. Het zoogdier mens is de verbinding met de natuur vrijwel kwijt.”

“Ik ben ervan overtuigd dat we de wereld kunnen verbeteren door bij onszelf te beginnen. Paarden kunnen ons oneindig veel leren over ontspanning, heling en samenwerking en zij zijn daarbij de meest tolerante wezens die ik ken. Zij zijn recht door zee en geven ons keer op keer de kans om te leren van onze fouten.”

‘Recht door zee. Leren van paarden’ is interessant voor iedereen die gebruik wil maken van paardencoaching, zelf paardencoach wil worden of dit al is en wil weten ‘hoe een ander het doet’. Maar ook voor iedereen die van paarden houdt en wil weten wat er naast sport en recreatie mogelijk is. 

Winnen?

Ben jij Bit & Cap-abonnee en wil je dit boek winnen? Dat kan! Vul hier je gegevens in vóór 29 mei.

Wil je het boek liever alvast zelf kopen of cadeau geven? Kijk dan op https://paardencoachaanzee.nl/boek of bol.com