Afbeelding
Foto: Bastiaan de Recht

Win: Dressuur opgelijke voet van Bastiaan de Recht

Win

Dressuur op gelijke voet; het is de prachtige titel van het nieuwe boek van Bastiaan de Recht en het tweede boek in de serie ‘The art of horsemanship’. Een boek met een hoog ‘do try this at home’ gehalte. Iets voor jou?!

Klassieke grondtraining

Beginnend bij het trainen in vrijheid, neemt Bastiaan de Recht je mee in alle facetten van de klassieke grondtraining. Trainen aan de hand, aan de longe, aan de dubbele longe, aan de lange teugel in Franse en Italiaanse stijl en leuke oefeningen om je paard te stretchen. 

Bij alles wordt uitgelegd hoe je het moet doen, waarom en waar je op moet letten. De biomechanica en het leergedrag van het paard staan daarbij steeds centraal. Het is een compleet naslagwerk voor elk niveau, waar je telkens weer op terug kunt vallen. De traditionele klassieke technieken worden toegepast met een moderne visie, vanaf de prille basis tot de Hoge School.

Met plezier en liefde

Training vanaf de grond is een belangrijk aspect binnen de training en opleiding van het paard. Zowel in de basis, tijdens revalidatie en op hoger niveau, waar piaffe en passage vaak een struikelblok vormen voor veel ruiters. Trainen vanaf de grond kan mogelijkheden en resultaten bieden die onder het zadel uitblijven. Reeds geleerde oefeningen kunnen er makkelijker van worden en in kwaliteit toenemen.

Het is een ‘must know’ voor iedere ruiter. En ieder paard kan het leren. Of je nu met een Shetlandpony werkt, een KWPN-dressuurpaard hebt of een Trekpaard.

Auteur Bastiaan de Recht zegt hierover: “Ik gun eigenlijk iedere ruiter en ieder paard deze kennis en mogelijkheden, zodat het rijden, trainen en samenwerken met je paard steeds leuker wordt en het paardenwelzijn daarmee toeneemt. Plezier en liefde voor het paard zijn immers de reden waarom we iets met paarden zijn gaan doen!” 

Winactie

Ben jij Bit & Cap-abonnee en wil je een exemplaar van dit boek winnen? Dat kan! Vul dit formulier in vóór 28 februari.

Wil je het boek toch liever alvast zelf kopen of cadeau geven? Kijk dan op derechtdressagecenter.nl