Ezel
Ezel

Slachthuis redt ezelduo

Nieuws

In het Engelse Wales redde een slachthuis het leven van twee ezeltjes. De dieren werden door hun eigenaren naar het slachthuis gebracht, omdat ze het weiland waarop de ezels verbleven voor andere doeleinden wilden gebruiken. Maar het abattoir wilde de beestjes niet afmaken en zocht contact met een liefdadigheidsinstelling.


Het was de eerste keer dat het rusthuis voor ezels benaderd werd door een slachthuis. Omdat de ezels, genaamd Jack (10 jaar) en Sam (5  jaar) nog jong en gezond waren was het slachthuis terughoudend om de dieren af te maken.

Naar aanleiding van de tip van het slachthuis zijn de eigenaren van de ezels overgehaald om hun dieren af te staan ​​aan het goede doel. Beide ezeltjes zijn nu veilig bij ‘The Donkey Sanctuary’ in Engeland,  waar ze een huis voor het leven hebben.

Adviseur Tamlin Watson was dankbaar dat het slachthuis de stichting om hulp had gevraagd. “Na het telefoontje van het abattoir zijn we erin geslaagd om de eigenaars te overtuigen de zorg voor Jack en Sam aan ons over te dragen. Het is triest dat de eigenaren ze niet meer wilden en zich op zo’n manier van hen probeerden te ontdoen. We zijn het slachthuis erg dankbaar dat ze contact met ons hebben gezocht.”

“Het duo is heel lief en zacht en zal in de toekomst mogelijk ter adoptie komen. Voor de juiste familie zullen ze een mooie aanvulling zijn.”

Meer info: www.thedonkeysanctuary.org.uk.foster-a-donkey