Schermafbeelding 2017-01-04 om 16.33.31
Schermafbeelding 2017-01-04 om 16.33.31

Slim oud paard ontsnapt aan het slachthuis

Nieuws

Toen het oude paard Bubbles in een kill penn stond realiseerde hij zich dat hij gewoon zijn eigen leven moest redden. Hij zag een groep mensen zag die een groep ezels aan het inladen waren, besloot hij om mee te gaan.


“Deze magere, witte ruin liep rechtstreeks onze trailer in”, schrijft Becky’s Hope Horse Rescue. “Hij ging er vanuit dat dit zijn uitweg was.” Sarah McGregor, van Becky’s Hope, vertelt dat de kill penn de laatste kans voor een paard of ezel is om gered te worden voor ze naar het slachthuis in Mexico gaan. “De paarden en ezels zijn meestal oud, of de eigenaren moesten ze afstaan, zijn overleden of konden niet meer voor ze zorgen.”

Bubbles heeft erg veel geluk gehad. “We keken naar de oude ruin met zijn afgevroren oren die rustig wachtte op de groep ezels, zodat hij op de vrijheidstrailer kon stappen, weg daar. Hem achterlaten was geen optie.”

Bubbles staat nu veilig in de opvang. Helaas is zijn geval uitzonderlijk. “We doen wat we kunnen met de donaties die we krijgen. Maar helaas kunnen we ze niet allemaal helpen.”



Bron: The Dodo