140420813_ABFweb
140420813_ABFweb

Bit Buzz: Een ijzer van Valegro voor het goede doel

Nieuws

Even lekker lezen tijdens je lunch! Bit brengt je dagelijks je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet. Vandaag onder andere: een ijzer van Valegro voor het goede doel, vergeet je eigen basisbehoeftes niet en vijf ingrediënten voor de ultieme warming-up.



Nieuws


Dressuuramazone Charlotte Dujardin heeft meer dan zevenduizend Britse ponden ingezameld voor het goede doel The Brooke. Als ambassadrice voor deze paardenwelzijnsorganisatie koos Dujardin ervoor om items uit haar dressuurcarrière met Valegro te veilen. Zo werden het hoedje en de laarzen die ze tijdens de Olympische Spelen in Londen geveild, en ook gesigneerde dekjes en een ijzer van Valegro. Klik hier voor alle items.



Nieuws


De KWPN-gekeurde hengst Gunner KS zal een ruiterwissel ondergaan. Zijn eigenaren haalden hem op bij Laurens van Lieren en besloten dat Dana van Lierop de nieuwe berijder van de vijfjarige zoon van Belissimo M wordt.  “Laurens is erg teleurgesteld dat hij één van zijn lievelingen kwijt raakt, maar erkent dat het beter is zo. Hij wenst verder geen commentaar te geven, maar hoopt dat er een goede klik zal zijn tussen Gunner en zijn nieuwe amazone, Dana van Lierop.” staat op de Facebook-pagina van Laurens van Lieren Dressage geschreven.



Fun


Als het jouw geliefde viervoeter maar aan niets ontbreekt, ben je tevreden. Maar vergeet ook jezelf niet! Er zijn een aantal basisbehoeften die onze paarden hebben, die tevens geen kwaad kunnen om voor jezelf te onthouden. Denk aan goed schoeisel! ‘No feet, no horse’ gaat ook op voor ons mensen. Kijk ook even naar beneden, naar je jodphurs vol met gaten, de volgende keer dat je die dure rekening van de hoefsmid betaalt. Lees hier de andere behoeften.



Instructie


Elke training begint met een warming-up. Het doel van de warming-up is niet alleen om de bloedcirculatie te stimuleren en de spieren op te warmen. Het is ook bedoeld om het paard zo goed mogelijk zijn ruiter te laten dragen met een zo goed mogelijke balans, én om gehoorzaamheid te krijgen. Pas als het paard goed beweegt kan de training echt beginnen. Maar wat is nou een goede warming-up? Waar moet je goed opletten en wat zijn de misvattingen over de warming-up? Horselistening zette de vijf belangrijkste ingredienten voor een goed warming-up op een rijtje.



Video


Mi-AUW!! De streek van deze kat is met recht ‘kattenkwaad’ te noemen. Oeps! Gelukkig liep alles goed af.