Jennifer en Jack
Jennifer en Jack Foto: Privébezit

Jennifer Hartsinck: “Wat Jack ook wil doen; als hij het leuk vindt, vind ik het ook leuk”

Fun Grondwerk Vrijheidsdressuur

Hoewel Jennifer Hartsinck twee jaar geleden vanwege gezondheidsredenen helemaal niet op zoek was naar een eigen paard, werd ze op slag verliefd op de toen nog maar twee jaar oude Welsh Cob-ruin Mellaers Flyer Jack. De combinatie ging samen aan de slag en bouwde een sterke band op waarbij wederzijds respect en plezier voorop staat, wat er uiteindelijk voor zorgde dat Jennifer tóch herstelde. 

Op slag verliefd

Nadat Jennifer haar hoofd twee jaar geleden stootte aan een staldeur en daar een hersenschudding aan overhield, leek er geen verbetering in haar herstel te zitten. Toch bleef het hebben van een eigen paard een grote droom. “Ik bleef daarom stiekem toch hier en daar rondkijken op internet. Toen ik Jacks foto voorbij zag komen, was ik op slag verliefd. Ik zat op dat moment thuis en kon nog niet werken, maar ik had zo’n sterk gevoel bij hem dat ik wel moest gaan kijken”, vertelt ze.

Sterke band

Hoewel Jennifer zich altijd had voorgenomen dat áls ze een paard zou kopen, het een beleerd paard zou zijn, nam ze Jack mee naar huis. “Het moest gewoon zo zijn. Vanaf het eerste moment was de klik er. Ik heb nog nooit een paard opgeleid, maar Jack en ik kunnen echt lezen en schrijven met elkaar. Dat zorgt er ook voor dat we nu spelenderwijs één keer per week met het rijden aan de slag zijn. Het vertrouwen tussen ons zit zó goed. Door Jack ben ik erachter gekomen dat het hebben van een goede band je enorm ver kan brengen in een korte tijd.”


Foto: Privébezit

Luisteren naar je paard

Jennifer werkt vooral vanuit haar gevoel en is gek op grondwerk en vrijheidsdressuur. “Hoewel ik Jack nu ook onder het zadel aan het oppakken ben, blijf ik een goede basis vanaf de grond onwijs belangrijk vinden. Mede omdat Jack zelf veel plezier haalt uit het grondwerk. Hij heeft een hele uitgesproken mening en steekt die niet zomaar onder stoelen of banken.”

“Hij laat duidelijk merken waar hij plezier in heeft en wordt dan razend enthousiast. Gelukkig is hij ook heel lief en bedachtzaam. Ik probeer altijd naar hem te luisteren en mij aan te passen aan wat hij aangeeft. Plezier maken staat namelijk echt voorop voor mij.”


Foto: Privébezit

Plezier voorop

“Sinds ik Jack heb, is mijn gezondheid enorm vooruit gegaan; ik ben weer bijna volledig aan het werk. Jack heeft op alle vlakken een positieve invloed op mij, waar ik heel dankbaar voor ben. Hoewel mijn hart bij de dressuur ligt, laat Jack veel interesse zien voor het springen. Zo veel dat hij als een magneet naar balken of afgebroken takken toe trekt”, lacht ze. 

“Hoe onze toekomst eruit gaat zien, weet ik dus nog niet. Dat ligt eigenlijk aan waar Jack veel plezier uit haalt. Wat hij ook wil doen; als hij het leuk vindt, vind ik het automatisch ook leuk!”, sluit ze af. 

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Privébezit

Afbeelding
Afbeelding