Angela met Sunny en Infinity
Angela met Sunny en Infinity Foto: Privébezit

Angela Meedendorp over haar eerste zelfgefokte paard: “Het was prachtig om hem te zien groeien”

Fun Fokkerij Horsemanship Opvallend Rassen Recreatie

Hoewel Angela Meedendorp haar eerste eigen paard, een Tinkermerrie genaamd Sunny, niet kocht met het oog op de fokkerij, is ze uiteindelijk toch dat wereldje ingerold. Haar eerste zelfgefokte paard Infinity God Of Thunder And Lightning is inmiddels bijna drie jaar oud en staat in de bloei van zijn leven. 

Interesse voor fokkerij

“Ik kocht Sunny begin 2018 helemaal niet met de intentie om te gaan fokken, maar nadat ik een keuring met haar had gedaan, wekte het wereldje van de fokkerij en stamboeken toch wel mijn interesse”, steekt ze van wal. “Toen ik de hengst Finnegan of Finleystables zag, was ik eigenlijk op slag verliefd. Ik ben bij zijn eigenaresse langs geweest om hun beter te leren kennen en heb daarna besloten Sunny met hem te laten insemineren.”


Sunny - Foto: Alina Nieman fotografie

“Prachtig om te zien”

Hoewel Angela eigenlijk niet wist waar ze aan begon, besloot ze deze kans niet aan zich voorbij te laten gaan. “Sunny heeft al eerder twee veulens gehad, dus dat bezorgde mij al veel rust. Ik vond het prachtig om te zien hoe het veulen steeds verder groeide in de buik en heb de bevalling van begin tot eind meegemaakt.”

“Het was die nacht volle maan en het onweerde enorm, maar Sunny deed het super. Infinity was vanaf het eerste moment aanhankelijk en is dat tot op de dag van vandaag nog steeds. Het is een onwijs lief en zachtaardig paard dat ‘toevallig’ een bliksemschicht op zijn achterhand heeft. Vandaar ook de naam Infinity God Of Thunder And Lightning.”


De bliksemschicht - Foto: Privébezit

Kampioen

Vorig jaar heeft Sunny nog een veulen gekregen; Sunita. “Die heb ik helaas moeten verkopen, maar ook bij haar ben ik bij de bevalling aanwezig geweest. Ik ben enorm onder de indruk van hoe dat mooie proces telkens weer in zijn werking gaat en heb na haar geboorte besloten een stalnaam te bedenken. Dat is Stal Aibelsmooi geworden, ter nagedachtenis van mijn moeder”, vertelt Angela. 

“Ik ben Infinity nu rustig kennis aan het laten maken met de beginselen van het beleren. Ik heb absoluut geen haast en neem alle tijd, want hij is een flinke groeispurt aan het maken. Ik zou hem graag als recreatiepaard willen opleiden, maar mocht hij potentie hebben, dan lijkt het me leuk om hier en daar een wedstrijdje mee te pakken.”

“Ik ben geen fanatieke wedstrijdruiter, maar aangezien hij als veulen kampioen werd op de keuring en op het Nederlandse Kampioenschap derde werd, denk ik wel dat hij potentie heeft. Ik ben super trots op het feit dat Infinity en ik daar samen mochten staan tussen al die professionals.”


Foto: Privébezit

Toekomst

Ook dit jaar verwacht Angela een veulen van Sunny. “Toch wil ik haar hierna even een pauze geven. Sunny is vorig jaar best wel ziek geweest, dus ik wil haar lichaam graag de kans geven om bij te komen. Wellicht fok ik in de toekomst nog een keer met haar, maar als ze dit jaar een merrieveulen krijgt, kan ik daar in de toekomst misschien mee fokken. We zien wel hoe het loopt! Ik ben in ieder geval heel erg blij dat ik per toeval toch dit wereldje in ben gerold”, sluit ze af. 

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Alina Nieman fotografie / Privébezit

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding