Lynn en Tess Zuidgeest met Belle
Lynn en Tess Zuidgeest met Belle Foto: KW Fotografie

Lynn Zuidgeest: “We waren op slag verliefd op Belle”

Fun Dressuur Rassen Recreatie Vrijheidsdressuur

Zussen Lynn en Tess Zuidgeest zijn nu al zo’n drie jaar lang de trotse eigenaresses van Belle. De negenjarige Haflingermerrie is van alle markten thuis en geniet vooral van de veelzijdige trainingen die Lynn en Tess haar bieden. 

Zoektocht 

Net zoals vele anderen hadden Lynn en Tess al jarenlang de droom om een eigen paard te hebben. De zussen zagen de coronatijd als uitgelezen kans om een financieel plan op te stellen en hun ouders te overtuigen. En dat lukte. “In het begin waren onze ouders niet echt enthousiast, maar toen ze zagen dat we ook de financiën echt serieus namen, mochten we onze zoektocht beginnen”, vertelt Lynn. 

“We hebben meerdere paarden bekeken, maar het was het telkens net niet. Tot we de advertentie van Belle tegenkwamen.”


Foto: KW Fotografie

Op slag verliefd

Toch kwamen ze de advertentie tegen van een merrie die hun aansprak. “De klik was er direct met Belle. We waren op slag verliefd op haar. Het was een kwestie van opstappen en wegrijden en toen ze haar hoofd op mijn schouder legde, was ik natuurlijk helemaal verkocht.”

“We kochten haar met de intentie om recreatief en veelzijdig aan de slag te gaan en gelukkig haalt Belle daar zelf ook heel veel plezier uit. We rijden graag buiten, maar trainen net zo graag op de dressuur of het springen. We zijn graag afwisselend aan de slag zonder ergens druk op te leggen.”


Foto: KW Fotografie

Veelzijdig 

“Belle is een hele gevoelige merrie die in het begin wat tijd nodig heeft om je te leren kennen. Door de jaren heen is het vertrouwen tussen ons zo gegroeid dat ze enorm werkwillig en nieuwsgierig is geworden. Ze zal altijd haar best doen om je te begrijpen en heeft echt geen kwaad in de zin.”

“Belle en ik genieten allebei het meeste van buitenrijden, dat vinden we echt heerlijk. Aangezien ze springen en vrijspringen heel erg leuk vindt, lijkt het me gaaf om in de toekomst eens deel te nemen aan een crossles. Ik denk dat ze dat geweldig zou vinden!”, sluit ze af. 


Foto: KW Fotografie

Bron: Bit & Cap

Foto’s: KW Fotografie

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding