Loïs Verheijen en Otis
Loïs Verheijen en Otis Foto: ZS Fotografie

Loïs Verheijen: Modi, Otis en ik zijn van alle markten thuis”

Fun Dressuur Rassen Recreatie Wedstrijden

Veelzijdig, afwisselend en recreatief met een vleugje fanatisme; dat is hoe Loïs Verheijen haar beide paarden traint. 

Met de achtjarige IJslander Modi richt ze zich voornamelijk op de westernsport en met de vijfjarige Fjord Otis is ze actief in de dressuur- en, binnenkort ook, de springsport. Maar de combinaties draaien hun hand ook zeker niet om voor een relaxt buitenritje, want plezier maken staat voorop voor Loïs.

Op slag verliefd

Loïs ontwikkelde op jonge leeftijd dezelfde passie voor paarden als haar moeder en begon als klein meisje lessen te volgen op een lokale manege. Maar al snel volgde er een eerste eigen paard; Modi. “Mijn moeder vond IJslanders altijd al leuk, dus daar gingen we gericht naar op zoek”, steekt Loïs van wal. 

“Hoewel Modi pas drie jaar oud en nog niet beleerd was, werden mijn moeder en ik op slag verliefd op hem. Hij straalde heel veel liefde uit en was enorm knuffelig, dus daar was ik als tienjarig meisje natuurlijk helemaal weg van”, lacht ze.

Fijne karakters

Rijden heeft voor Loïs nooit op één gestaan, dus ook met een paard waarmee ze het eerste jaar alleen maar kon knuffelen was zij al het gelukkigste meisje ter wereld. “Twee jaar geleden kochten we Otis erbij. Ook hij was nog maar drie jaar oud toen we bij hem gingen kijken. Hij was hetzelfde als Modi; ontzettend lief, aanhankelijk en braaf. Precies wat we zochten!” 

Toch verschillen de paarden qua karakter een beetje van elkaar. “Modi is heel stabiel en dapper, eigenlijk bomproof. Hij geeft geen kik en gaat voor je door het vuur. Doordat ik met hem ben opgegroeid, heeft hij mij veel vertrouwen gegeven. Otis kan vanwege zijn leeftijd nog wel eens wat jolig zijn, maar verder is hij ook ontzettend braaf. We zijn echt blij met twee van zulke lieve paarden.”


Modi en Otis - Foto: Kimberly Derks Photography 

Westernsport 

Nu de paarden acht en vijf jaar oud zijn, zijn ze beiden onder het zadel. “Met Modi ben ik nu een aantal maanden western aan het rijden. Afgelopen zomer zag ik een IJslander deelnemen aan een westernwedstrijd en na met die ruiter in gesprek te zijn geweest, leek het mij ook wel wat voor Modi.”

“Modi heeft nooit zijn draai kunnen vinden in de reguliere dressuur en vond het eigenlijk helemaal niet leuk om in de bak te rijden. Sinds we bezig zijn met western rijden, geeft hij duidelijk aan er plezier in te hebben. Hoewel ik er eigenlijk nog niet zo veel vanaf wist, ben ik het heel erg leuk gaan vinden in de afgelopen maanden, dus ik hoop daar in de toekomst nog verder in te groeien.”


Loïs en Modi - Foto: Charissa Biersteker Fotografie

“Van alle markten thuis”

Met Otis heeft de amazone wel al wat dressuurwedstrijden gereden. “Nadat Otis aangaf de dressuur wel leuk te vinden, zijn we afgelopen zomer rustig gaan oefenen voor wat wedstrijden op B-niveau. Hoewel dat nog niet van een leien dakje ging, hebben we er allebei heel veel van opgestoken.”

“We hebben inmiddels al vijf winstpunten in de B, dus een winstpunt in het L halen staat zeker op mijn bucketlist. Ook vindt Otis het heel erg leuk om te springen, dus ons springdebuut staat al gepland. Wij zijn van alle markten thuis!”, vertelt de amazone enthousiast.


Loïs en Modi - Foto: Privébezit

Plezier en uitdaging

“Ook met Modi hoop ik de wedstrijdsport in de toekomst te kunnen oppakken, maar dan western natuurlijk. Verder heb ik niet echt specifieke doelen voor ogen. We hebben beide paarden gekocht voor ons plezier, dus dat is ook waar de nadruk altijd op zal liggen. Door veel af te wisselen en het werk veelzijdig te houden, houden we het plezier én de uitdaging erin”, sluit ze af. 

Volg Loïs en haar paarden ook op Instagram!

Bron: Bit & Cap

Foto’s: ZS Fotografie / Kimberly Derks Photography / Charissa Biersteker Fotografie / Privébezit

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding