Afbeelding

Win: Boek ‘Uit liefde voor het paard’

Win

Oude meesters als Mark Rashid, zijn uniek in hun soort. Dertig jaar geleden schreef hij zijn eerste boek, waarin hij op unieke wijze zijn ervaringen met paarden en mensen omschreef. Onlangs verscheen zijn nieuwste boek, ‘Uit liefde voor het paard’.

De internationaal welbekende trainer uit Amerika wordt geroemd voor zijn vermogen om ingewikkelde problemen op te lossen vanuit het begrip voor het perspectief van een paard. Communicatie, in plaats van druk. Net als zijn eerste boek en bestseller ‘Een paard is een paard’, wordt ook dit nieuwe boek gekenmerkt door een verhalende, anekdotische stijl. Op deze manier doe je als lezer kennis op, zonder dat het te zwaar of taai wordt. In plaats daarvan, leest ‘Uit liefde voor het paard’ weg als een roman zónder een niemendalletje te zijn. Het boek is zowel praktisch toepasbaar als wetenschappelijk onderbouwd en met flink wat humor geschreven.

Aikido als leermeester

De paralellen die Mark Rashid legt met de krijgskunst aikido en hoe hij deze martial art gebruikte om zijn horsemanship te verbeteren, maken hem des te uniek als trainer. Hij bracht er dezelfde zachte vastberadenheid in toe die hij ook gebruikt in zijn omgang met paarden. Aikido verbeterde naar eigen zeggen zijn bewustzijn, waardoor het vermogen om innerlijke veranderingen in paarden te zien en voelen, verbeterde en preciezer werd. 

‘De oude man’

De doorgewinterde fan zal nieuwe dingen leren in dit boek, maar ook een aantal bekende figuren uit het verleden erin terugvinden. Zo komt Walter, in het boek vaak omschreven als ‘de oude man’, weer vaak voorbij. Mark leerde als kind veel van Walter. Als lezer, leren we zodoende belangrijke lessen van beide trainers.

Van binnen, naar buiten

Mark vertelt: “We hebben de neiging om naar uiterlijke fysieke veranderingen te zoeken, maar zelden naar innerlijke veranderingen. Toch zijn het de innerlijke veranderingen die leiden tot uiterlijke veranderingen - in onszelf en onze partners. Dit geldt ook voor horsemanship. We leren om naar uiterlijke veranderingen te kijken bij de paarden waarmee we werken, maar letten nauwelijks op de innerlijke veranderingen. Zelfs als we wel naar de innerlijke veranderingen in het paard kijken, letten we zelden op wat er in onszelf gebeurt.”

Wees je eigen sleutel

‘Uit liefde voor het paard’, is geen praktisch how to-boek dat vol staat met uitgelegde vaardigheden en technieken. De visie die wordt overgebracht op de lezer, nodigt uit om naar jezelf te kijken. De innerlijke verandering die daardoor plaats kan vinden, is uiteindelijk de sleutel. Wij zijn de techniek. Door anders naar jezelf te kijken, verander je ook je kijk op paarden. 

Win dit boek

Ben jij Bit & Cap-abonnee en wil je dit boek winnen?
Dat kan, vul het formulier in, stuur het op en wie weet ben jij de gelukkige winnaar!

https://fd7.formdesk.com/mphorses/bit-cap-win-zadeldek-Fougana

Wil je het boek liever toch alvast zelf kopen of cadeau geven? Kijk dan eens op
www.bloemendaluitgevers.com